Gündem Milli Savunma Bakanı Gönül, kendisi için getirilen koltuğa oturmadı

Milli Savunma Bakanı Gönül, kendisi için getirilen koltuğa oturmadı

13.08.2010 - 16:35 | Son Güncellenme:

‘Biz koltuk meraklısı değiliz’

Milli Savunma Bakanı Gönül, kendisi için getirilen koltuğa oturmadı

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çankırı’da kendisi için hazırlanan koltuk yerine vatandaşlara ayrılan plastik sandalyeye oturdu. Görevlilerin güneşten etkilenmemesi için kendisi için açtığı şemsiyeyi de reddeden Bakan Gönül, “Bizi koltuk meraklısı mı zannediyorsunuz? Biz koltuk meraklısı değiliz” dedi.

Çankırı’nın Şabanözü İlçesi’ne gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, burada vatandaşlara hitap ederek onlardan 12 Eylül’de yapılacak referandumda sandığa giderek evet oyu kullanmasını istedi. Bakan Gönül, ilçe meydanında kendisi için protokolde hazırlanan 4 lüks koltuğa tepki göstererek, “Bizi koltuk meraklısı mı zannediyorsunuz? biz koltuk meraklısı değiliz” dedi. Ardından da protokoldeki koltuklar yerine vatandaşların yanına giderek plastik sandalyede oturdu.

Bakan Gönül burada halka hitap ettikten sonra beraberinde AK Parti Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ile Suat Kınıklıoğlu, İl Başkanı İdris Şahin ve parti teşkilatı mensuplarıyla Eldivan İlçesi’ne geçti. Eldivanlılardan da anayasa değişikliği için evet oyu isteyen Bakan Gönül’e, burada bir kavanoz bal hediye edildi. Daha sonra Çankırı Merkeze geçen Bakan Gönül, Hoca Ahmet Yesevi Camiinde cuma namazını kıldı.

Cami önünde düzenlenen Çankırı Güldürcek Barajı İçme Suyu Bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Gönül, burada yaptığı konuşmada “Bugün Çankırı için tarihi bir gün yaşanıyor. Böylesine önemli bir projenin gerçekleşmesi fevkalade önemli. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere milletvekillerini ve emeği geçenleri kutluyorum. Çankırı’daki MKE fabrikası benim bakanlığım görev alanı içinde de önemli bir yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinde kullandığı toplar artık burada üretiliyor. Biz göreve geldiğimizde bu tesisler çok düşük kapasitede çalışıyor ve işçi çıkarılma durumundaydı. Geliştirdiğimiz projelerle üretim kapasitesini yüzde 85’e çıkarıp, yeni işçiler almaya başladık” diye konuştu.

Bakan Gönül, kürsüye çıktığı sırada güneşten etkilenmemesi için bir görevli tarafından kendisine getirelen şemsiyeyi reddetti. Gönütl vatandaşlar güneş altında beklerken kendisinin şemsiye altında konuşma yapmayacağını söyledi. Gönül, görevlinin elindeki şemsiyeyi eliyle itti ve konuşmasını güneş altında sürdürdü.