Gündem Milyonlarca öğrenci ve veli bu habere kilitlendi! Tatil süresi kısalıyor eğitim süresi uzuyor

Milyonlarca öğrenci ve veli bu habere kilitlendi! Tatil süresi kısalıyor eğitim süresi uzuyor

14.02.2024 - 20:15 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı 180 gün olan eğitim iş günü süresini artırmaya yönelik düzenleme hazırlığında. Peki düzenlemenin detayları neler? CNN Türk ekibinden Ceren Meriç uzmanına sordu. İşte merak edilen detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ilgilendiren bir çalışma içerisinde. Okul süresi artıyor. Tatil süresi ise azalıyor.

Haberin Devamı

Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz "Eğitim süresi 180 günden 200 güne çıkarılması elbette ki benim olmasını istediğim bir şey" dedi.

Milyonlarca öğrenci ve veli bu habere kilitlendi Tatil süresi kısalıyor eğitim süresi uzuyor

ARA TATİLLER DEVAM EDECEK

Milyonlarca veli ve öğrenci tatil süresi ile ilgili kararı merakla bekliyor. Kasım ve nisan dönemindeki ara tatil uygulaması devam edecek. Ara tatiller devam edecek ama öğrenciler daha uzun süre okula gidecek.

Yapılması beklenen düzenleme ile 180 iş günü olan eğitim süresi 200 güne çıkarılacak. Eğitimciler bu düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor. Peki öğrenciler bu duruma ne diyor?

Milyonlarca öğrenci ve veli bu habere kilitlendi Tatil süresi kısalıyor eğitim süresi uzuyor

Öğrenciler 200 günün biraz fazla olduğunu belirtiyor.

Yılmaz "Eğitim süresinin kısalığı benim de en çok şikayet ettiğim konulardan biriydi. Biz hala dünyadaki uygulamaların biraz daha gerisindeyiz. 9 Eylül'de okulların açıklaması planlanıyormuş. Çok doğru bir karar olur. Bu öğrencilerin ne kadar hoşuna gidecek bilemiyorum ama eminim velilerin de hoşuna gidecektir" dedi.

Haberin Devamı

Milyonlarca öğrenci ve veli bu habere kilitlendi Tatil süresi kısalıyor eğitim süresi uzuyor

EĞİTİM SÜRESİ 200 GÜNE ÇIKIYOR

Daha önce duyurulan takvime göre 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. Toplam eğitim süresi, yaz tatilinden kısılarak uzatılacak.