Gündem MİT, MOSSAD’ın casusluk ağını çökertti

MİT, MOSSAD’ın casusluk ağını çökertti

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişilere yönelik ortak bir operasyona daha imza attı. MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi göz altına alındı.

MİT, MOSSAD’ın casusluk ağını çökertti

MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip ettiğini tespit etti. İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamda İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Bu 9 kişi para karşılığı öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığı ile MOSSAD’a satıyordu. Gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgulanmasına başlandı. Aralık 2022’de düzenlenen operasyonda da, 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı. 

Haberin Devamı

Dört PKK’lı hava harekatıyla etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen dört PKK’lı teröristin hava harekatı ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gücünü asil milletimizden alan Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, Irak’ın kuzeyinde terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen dört PKK’lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi” denildi. -DHA

Yazarlar