Gündem MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Araştırma şirketi süsü vermişler

MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Araştırma şirketi süsü vermişler

02.02.2024 - 19:32 | Son Güncellenme:

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstanbul ve İzmir'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgulanmasına başlandı. Soruşturmayla beraber çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; MOSSAD'ın, araştırma şirketi maskesi ile şüphelilerle ilk teması kurduğu saptandı. Kurulacak ağda yer alacak kişileri belirlemek için önce basit araştırma işleri verildiği, süreç içerisinde görevlere gasp veya suikast gibi eylemlerin de eklediği belirlendi. 

Haberin Devamı

Şüphelilerin de yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı için çalıştığını bildiği ancak, maddi çıkarlarını önde tuttukları için MOSSAD ile ilişkilerini deşifre olana kadar sürdürdükleri saptandı. MOSSAD'ın kaynaklarını haberleşme uygulamaları üzerinden grup kurdurup yönetme, web sitesi kurdurma, internet sitesi tasarlama, operasyonel hat temini, bilgisayar korsanı bulma gibi teknolojik faaliyetlerde de kullandığı belirlendi. 

CASUSLUK AĞI ÇÖKERTİLDİ

MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip ettiğini tespit etti. İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamda İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Bu 9 kişi para karşılığı öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığı ile MOSSAD’a satıyordu.

İLK OPERASYON DEĞİL

Bu operasyon, MOSSAD’ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik yapılan ilk operasyon değil. Aralık 2022’de düzenlenen operasyonda 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı.

"KİRLİ İŞLER DÖNDÜRÜLÜYOR"

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, MOSSAD'da bilgi satan 7 kişinin yakalandığını ve şu an soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen saldırıları işaret eden Nihat Uludağ, "Bir takım kirli işler döndürülüyor. Vatandaşlar dikkatli olsun. Şu anda stratejik ve sansasyonel saldırılar olmaya başladı. Uzun süredir MOSSAD'ın Türkiye'ye yönelik bir hazırlığı var, Türkiye'nin de buna karşılığı var. Bizim istihbarat birimlerimiz ısrarla bunların hareketlerini takip ediyor." ifadelerini kullandı.