Gündem Mogan’da balıkçıların ağına Akvaryum Pirana takıldı

Mogan’da balıkçıların ağına Akvaryum Pirana takıldı

15.10.2015 - 10:53 | Son Güncellenme:

ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi Mogan Gölü’ne tekne ile balık avına çıkan balıkçıların oltasına Akvaryum Pacular (otçul piranalar) denilen balık türü takıldı. Son dönemlerde balık ölümleri ve kirliliği ile gündeme gelen Mogan Gölü’nde yakalanan ve zararsız olduğu belirtilen Akvaryum Pirana balığı, balıkçıları da hayrete düşürdü.

Mogan’da balıkçıların ağına Akvaryum Pirana takıldı

Okan Köksal ve Erhan Ekici adlı balıkçılar, sabah saatlerinde tekne ile Mogan Gölü’ne balık avına çıktıklarını belirttiler. Balıkçılar, "Gölden genellikle Turna ve Sazan balığı tutuyoruz. İlk defa oltamıza değişik bir balık türü geldi. Oltamıza takılan 500 gram ağırlığındaki değişik bir cins olan balığın dişleri büyük ve 30 santim uzunluğunda, eni ise 15 santim. Yakaladığımız balığı merak ettik ve hemen akvaryumculara ve balık satanlara götürdük. Onlar da Pirana balığı olduğunu söylediler. Çok şaşırıp, bizi ısırır düşüncesiyle korktuk. Sonradan öğrendik ki balığın Pacular (Otçul Piranalar) denilen balık olduğunu öğrendik. Ayrıca daha önceleri de Mogan Gölü’nde bu tür balıktan yakalandığını ve zararsız olduğunu öğrendik. Bu balık türünün akvaryumda bile yaşabileceğini öğrendik" dediler.

Haberin Devamı

Okan Köksal ve Erhan Ekici adlı balıkçılar, merak edenler için tuttukları Pirana balığını Mogan Park içersindeki Göl Cafe’de bir süre sergileyeceklerini ifade ettiler.