Gündem MSB'den yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması!

MSB'den yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması!

30.04.2019 - 11:52 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz aylar içerisinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yeni askerlik sistemine ilişkin taslak vatandaşlara sunulmuştu. Bundan sonraki süreçte yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamaları sürmüş ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu duyurulmuştu. Peki Yeni Askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?

MSBden yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması

Yeni askerlik sistemi konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada Yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu ve bakanlıkların mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN ONAYLANACAK?

Kalıcı bedelli askerlik ve tek tip askerlik düzenlemesini kapsayan yeni askerlik sistemi ile ilgili gözler TBMM’de… Daha önce yapılan açıklamalara göre düzenlemenin Nisan ayı içerisinde Meclis’e gelmesi bekleniyordu. Ancak 31 Mart yerel seçimleri yani Mahalli İdareler Seçimi nedeniyle Meclis çalışmaları 16 Nisan’a kadar ertelenmişti. Öte yandan taslakta yapılan düzenlemelerin de henüz tamamlanması nedeniyle düzenleme Nisan ayı içerisinde Meclis gündemine gelemedi. Gençler “Yeni askerlik sistemi ne zaman onaylanacak?” sorusuna cevap ararken Milli Savunma Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi.

Geçtiğimiz gün Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir yeni askerlik sistemine ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

Yeni askerlik sistemi çalışmaları kapsamında diğer bakanlıklarla sürdürülen koordineli çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Amacımız özellikle gençlerimizi yakinen ilgilendiren bu konunun Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip en kısa sürede yasalaşmasıdır.