Gündem Mucize bebekler

Mucize bebekler

08.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremin en büyük hasara yol açtığı illerden biri olan Hatay’da dün gece boyunca ve gündüz kurtarılan bebekler sevinç gözyaşlarına neden oldu.

Mucize bebekler

ÇiĞDEM YILMAZ- Depremde aileleriyle birlikte enkaz altında kalan bebeklerin kurtulma görüntüleri ise gözleri yaşarttı. Odabaşı Mahallesi’nde depremde yıkılan binanın enkazından altı aylık Ayşe Vera bebek ve annesi Hülya Yılmaz 29 saat sonra ekipler tarafından enkazdan sağ salim çıkarıldı. Yine yıkılan binalarda sürdürülen çalışmalarda ekipler 29 saat sonra iki aylık Mehmet Çınar bebeği de sağ çıkarmayı başardı. Küçük bebeğin durumunun iyi olduğu görülürken anne ve babasının da bir süre sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi. İskenderun’da enkaz altından 33 saat sonra AFAD ekipleri 14 aylık Arya Karaali’yi kurtardı. Alkışlarla ambulansa koyulan 14 aylık kız çocuğunun, bir de Azra adında ikizi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Antakya Güzelburç Mahallesi’nde enkaz altında kalan altı yaşındaki Elif, 30 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldı. Küçük kızın babası çalışmalar sırasında kızına “Canım kızım buradayım, yanındayım, korkma” diyerek seslendi. Arda Bulut isimli bir çocuk ise 28 saat sonra enkazdan askerler tarafından kurtarıldı. Kendisini kurtaran askerlerle sohbet eden çocuğun, “Ben seni bir yerden tanıyorum” sözleri herkesi duygulandırdı.

Eşi ve çocuklarını kaybetti

Hatay Altınözü’nde öğretmen Uğur Yılmaz (32) ve kızı İnci (2) ile oğlu Mert (4) ve eşi Melike Yılmaz, yıkılan binanın altında kaldı. Dört kişilik aileyi kurtarmak için ekipler çalışma başlattı. Ekipler, sabah saatlerinde Uğur Yılmaz ile iki çocuğunun cansız bedenine ulaştı; eşi ise enkazdan yaralı kurtarıldı.

Haberin Devamı

Mucize bebekler

Melike Yılmaz, depremde yıkılan evlerinde eşi ve iki çocuğunu kaybetti.

Defne ilçesinde Asi Nehri kıyısındaki altı katlı binadan ise bir anne 30 saat sonra sağ olarak çıkarıldı ama 4 ve 6 yaşındaki kız çocuklarının cansız bedenlerine ulaşıldı.

Kendileri çıktılar

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Enver Gürses; diş hekimi olarak atanan kızı Ziynet Gürses’in eşyalarını yerleştirmek için eşi Filiz Gürses ile geldiği Hatay’da depreme yakalandı. Gürses ailesinin Hatay’daki evlerinin bulunduğu bina depremde yıkıldı. Ziynet Gürses, depremin ardından yakınlarının kendisine ulaşmaya çalıştığı esnada sosyal medya hesabından, “Aramayın, şarjım az, bina yıkıldı. Adres Odabaşı mahallesi. Benzinlik arkasında Rende Modernevler Sitesi beşinci kattaydık. İkinci kata indik, çıkamıyoruz. Akademi Hastanesi arkası” paylaşımı yaptı. Gürses ailesi, yaklaşık üç saat sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıktı.

Enkazda tek başına

Hatay Antakya’da yıkılan bir binada belden aşağısı enkaz altında kalan Suriyeli 7-8 yaşlarındaki çocuk için vatandaşlar seferber oldu. Anne ve babasının da enkaz altında olduğu belirtilen çocuk, yaşadığı şok nedeniyle konuşamadı. Beton bloğun altında sıkışan çocuk, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Vatandaşlar, gece üşümemesi için çocuğu yorgana sardı, başına bere takıp, yanına  pet şişede su bıraktı. Sabahın erken saatlerinde bölgede küçük çocuk hala kurtarılmayı bekliyor.

Haberin Devamı

35 saat sonra inanılmaz kurtuluş

Mucize bebekler

Hatay’da enkaz altında kalan 5 yaşındaki Sidra, maden işçilerinin arama kurtarma çalışmalarıyla 35 saat sonra sağ kurtarıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait Amasra Müessese Müdürlüğünden bölgeye sevk edilen maden işçileri tarafından çıkartılan Sidra’nın yaşadığı şok ise yüzüne yansıdı. Küçük kızın 8 aylık Nur ile 3 yaşındaki Seyfettin isimli kardeşlerinin ise cansız bedenine ulaşıldı. -HATAY İHA

Enkazdan yaralı kurtuldu, eşi ve oğlunun cenazesine katıldı

Mucize bebekler

Emrah Yaman ve oğlunun Türk bayraklarına sarılı tabutları askerlerin omzunda camiye getirildi. Umut’un asker omuzundaki tabutu yürek burktu. 

Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Yaman, Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da yıkılan evlerinin enkazında eşi ve 2 çocuğuyla mahsur kaldı. Emrah Yaman ve 1 yaşındaki oğlu Mehmet Umut Yaman’ın cansız bedenlerine ulaşılırken, eşi Binnur ve 2,5 yaşındaki kızı Zahide Yaman ise yaralı kurtarıldı.

Haberin Devamı

Mucize bebekler

Emrah Yaman ve oğlu Mehmet Umutun cenazeleri, memleketi Çankırı’da toprağa verildi. Enkazdan yaralı kurtulan Binnur Yaman, eşi ve oğlunun cenaze töreninde gözyaşı döktü.