Gündem Muhtarlık çatışması: 3 yaralı, 9 tutuklu

Muhtarlık çatışması: 3 yaralı, 9 tutuklu

28.06.2010 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

Muhtarlık çatışması: 3 yaralı, 9 tutuklu

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, iki aile arasında geçen yıl yapılan muhtarlık seçimleri arasındaki husumet nedeniyle çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. 2'si kadın 3 kişinin yaralandığı olaylardan sonra, 4 tüfek, 1 tabanca ile yakalanan 9 şüpheli tutuklandı.

Olay, Hilvan'a bağlı Karapınar Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında geçen yıl yapılan muhtarlık seçimlerinden dolayı aralarında husumet bulunan ‘Aslan' ile ‘Karacan' ailesinin fertleri arasında, aynı nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, iki ailenin yakınlarının katılımıyla tabanca, tüfek, taş ve sopaların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İhbar üzerine köye gelen jandarmalar tarafından güçlükle bastırıldı. Kavgada yaralanan 54 yaşındaki Fatma Ulak, 31 yaşındaki Lütfiye Ulak ve 18 yaşındaki Abdullah Uğur otomobillerle Hilvan Devlet Hastanesi’ne gönderilirken, jandarma soruşturma başlattı.

Yeni bir kavga çıkmaması için köyde geniş önlem alan jandarma tarafından yapılan incelemede, olaya karıştığı saptanan 13 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin üstlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 4 av tüfeği, 1 tabanca ile 97 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan ve Hilvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapılan sorgulamaları ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İsmail Aslan, İlyas Aslan, Enver Aslan, Feyzullah Aslan, Ahmet Karacan, Hanifi Karacan, Servet Akbalık, Bilal Akdağ ve Halil Ulak tutuklandı.