Gündem Mühürlü madende göçük: 1 işçi öldü

Mühürlü madende göçük: 1 işçi öldü

27.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülşehir’de bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 1 işçi öldü 12 işçi yaralandı. Ocağın daha önce bakanlıkça mühürlendiği bildirildi

Mühürlü madende göçük: 1 işçi öldü

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşyazı Köyü’nde özel şirkete ait yer altı kömür maden ocağında meydana gelen grizu patlaması sırasında vücutlarında yanıklar oluşan toplam 13 işçinin Nevşehir Devlet ve özel hastanelere kaldırıldığı belirlendi. Bunlar arasında bulunan 32 yaşındaki Ferdi Gürlek kurtarılamadı. Yaralılardan vücudunda yüzde 50’nin üzerinde yanık oluşan 33 yaşındaki Selim Uçar ile 34 yaşındaki Emin Gülkan’ın ambulans helikopterle Ankara ve Kocaeli’ne sevk edilecek. Diğer yaralı işçiler ise şöyle:
Yaşar Güneş, Uğur Kale, Tarık Devci, Ersin Akkuş, Serkan Ercan, Aydın Gürkan, Kuddusi Özbek, Mustafa Mehmet Dadak, Mehdi Yıldız ve Turgay Demir.

Vali ziyaret etti
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıları ziyaret etti, yetkililerden sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Ceylan, Gümüşyazı İlçesi’nde meydana gelen patlama ve göçükte yaralanan 13 işçiden birisinin kurtarılamadığını belirterek, “Hepimizin başı sağolsun, geçmiş olsun” dedi.

Yıldız: Ocak kapatılmıştı

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Çalışmalarını şartlarından dolayı uygun bulmadığımız bir ocak. Türkiye’de yaptığımız denetimlerde özellikle iş güvenliğiyle ilgili yapılan denetimlerde 114 maden ocağını kapattık. Bu da onlardan biriydi” dedi. Yıldız, 3 Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden 3 kişinin olay yerine gittiğini belirterek, “Eğer maden ocağındaki eksiklikleri gidermek üzere yapılan bir çalışma ise bunu biz makul görürüz. Aksi halde ağır yaptırımlar olur” diye konuştu.
KAYSERİ AA

Yazarlar