Gündem ‘Mültecilerin dönüşü için adım atmadılar’

‘Mültecilerin dönüşü için adım atmadılar’

20.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de rejimin mültecilerin geri dönüşleri ve anayasa konusunda bugüne kadar sahici bir adım atmadığını söyledi.

‘Mültecilerin dönüşü için adım atmadılar’

Fidan, katıldığı CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: “Şam ile görüşmekten hiçbir zaman için geri çıkmıyoruz. Geçmişte görüşmelerimiz oldu. Şimdi de görüşmeye hazırız ama Şam yönetiminin de kendisini gözden geçirmesi gerekiyor. Barış dengesini devam ettirirken bu sessizliğin taraflara kalıcı barış için fırsat olmasını bekliyoruz. Mültecilerin dönüşü konusunda, anayasa konusunda samimi bir adım yok.” Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bölgeye yayılma riskine dikkat çekerken, “Ukrayna’daki duruma bizden daha çok Avrupa’nın tedirgin olması gerekiyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

7 Şubat krizi 

Fidan, MİT Müsteşarı olduğu dönemde yaşanan 7 Şubat kriziyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “7 Şubat krizi aslında FETÖ’nün kendisini açığa çıkarttığı ilk büyük operasyonlardan biri. 28 Aralık 2011 MGK günü, o zaman Başbakanlık Müsteşarıydı Efkan Bey. Biz bu tehdidinin farkındayız. Biz MGK’dayken, Başbakanın kendi konutuna ve resmi konutuna tim gönderdik ve FETÖ’cülerin koyduğu dinleme cihazları bulduk ve raporladık. Uludere kazası oldu. FETÖ’cü yayın organları bunu bizim üzerimize atmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız bir cuma namazı çıkışında bunlara örtülü mesaj verdi. 7 Şubat’ta kriz patladı. FETÖ’ye karşı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde mücadele başlattık.” - ANKARA Milliyet