Gündem Muradiye'de yaylaya çıkanlara ateş açıldı: 2 yaralı

Muradiye'de yaylaya çıkanlara ateş açıldı: 2 yaralı

01.06.2008 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

Muradiyede yaylaya çıkanlara ateş açıldı: 2 yaralı

VAN'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Babacan Köyü'nden yaylaya çıkanlara yüzleri poşuyla sarılı kimliği belirsiz 2 kişi tarafından pompalı silahlarla ateş açıldı. Açılan eteş sonucu 2 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Muradiye'ye 25 kilometre uzakta bulunan Babacan Köyü'nde oturan yaklaşık 70 köylü bu sabah erken saatlerde ihtiyaçları olan malzemeleri traktör ve kamyonetlere yükleyerek köylerine 15 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya hareket etti. Yaylaya 2 kilometre kala uzaktan uzun namlulu silahlarla açılan ateş sesi duyan köylülerin yolu kısa süre sonra yüzleri poşu ile sarılı 2 kişi tarafından kesildi. Ellerindeki pompalı silahlarla yaylaya giden köylülere ateş açan 2 kişi, Ali Menteş ile Ferdi Çelikçi'yi yaraladı.

Saldırganlar kaçarken yaralılar, kamyonetle Muradiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan Menteş ve Çelikçi, ambulansla Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hastanede tedavileri süren yaralıların durumunun iyi olduğu belirtilirken, yaralıların yakınları hastaneye akın etti. Bu arada yaylaya giden köylülerde geri döndü. Güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için bölgede operasyon başlattı.