Gündem Murat Kurum: Bayrampaşa Hali’ni baştan aşağı yenileyeceğiz

Murat Kurum: Bayrampaşa Hali’ni baştan aşağı yenileyeceğiz

27.03.2024 - 10:27 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Murat Kurum, 1 Nisan itibariyle Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde de çalışmaların başlayacağını söyledi

Murat Kurum: Bayrampaşa Hali’ni baştan aşağı yenileyeceğiz

AK Parti  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Esnafla bir araya gelerek taleplerini dinleyen Kurum, “Bugün İstanbul'umuzun en önemli hizmet yerlerinden biri olan Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’mizdeyiz ve İstanbul Halciler Derneği’mizi ziyaret edeceğiz. Esnafımızla bir araya geldik. Burada onlarla kucaklaştık, sohbet ettik; dertlerini, bizden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerini, ihtiyaçlarını dinledik.” dedi.

Hal esnafı tarafından samimiyetle karşılandığını belirten Kurum, “Soframıza lezzeti ve bereketi ulaştırmak için güneşi görmeyen, geceyle dost olan emekçi kardeşlerimizle bir araya geldik. Geceleyin çalışıyorlar, güneşi görmeden ekmek parası için alın teriyle mücadele ediyorlar. Ülkemiz için fedakarca çalışan, İstanbul'umuz için üreten emekçimiz, ‘ne yapsak az’ diyeceğimiz bir samimiyetle, içtenlikle bizi karşıladı.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“BAYRAMPAŞA HALİ’Nİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEYECEĞİZ”

Murat Kurum, yılda üç milyon ton ürün girişinin yapıldığı Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nin, artık esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığını söyledi. 1 Nisan’dan itibaren hal için çalışmaların başlayacağını belirten Kurum, “Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’miz İstanbul’umuzda sebze ve meyve temini hususunda önemli bir yere sahip. Yıllık üç milyon ton ürün girişi gerçekleşiyor. Hem halimizi yaşatmak hem de esnafımızın sorunlarını gidermek ve onları ayakta tutmak için, 1 Nisan sabahı çok güzel çalışmalar yapacağız. 1986 yılında buranın inşaatı yapıldı. Sebze ve Meyve Hali’miz maalesef yapısal anlamda da tam anlamıyla esnafımızın taleplerini, ihtiyaçlarını karşılamıyor. Burayı çok daha güzel hale getirecek çalışmaları, esnafımızla el ele verip yapacağız. İstanbul'a, Bayrampaşa'ya, esnafımıza yakışır, hem esnafımızın güzel hizmetler vereceği, hem de İstanbullunun ucuz meyve-sebzeye erişebileceği anlayışla baştan aşağı yenileyeceğiz.” diye konuştu.

“HEM ESNAFIMIZ HEM DE VATANDAŞIMIZ TİCARETİNİ HUZUR İÇERİSİNDE YAPACAK”

Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’ne araç girişi ve çıkışlarında sorun yaşandığına dikkat çeken Kurum, otopark sorununu çözeceğini belirti. Vatandaşın ve esnafın ‘Dijital İstanbul’ ile daha rahat ticaret yapabileceğini vurgulayan Kurum, çözüm önerilerini, “Burada 571 esnafımız var. Tabii esnafımızın dışında hizmet veren kardeşlerimiz giriş çıkışta buradaki şartlardan dolayı zorlandıklarını bize ifade ediyorlar. Daha önce uygulanan tahsis sistemine geçme noktasında talepleri var, bu talepleri esnafımızdan dinledik. Göreve gelir gelmez, esnafımızla birlikte tahsis sürecine ilişkin de memnun edici taleplerini karşılamak üzere bir araya geleceğiz. Bu sorunu da çözeceğiz. Yine halimiz 366 bin metrekarelik alana kurulu ve günlük buraya 12 bin araç giriş çıkışı var. Esnafımızın kolay bir şekilde buraya girmesini sağlayacak, ‘Dijital İstanbul’ çatısı altında otomasyon sistemiyle birlikte süreci yöneteceğiz. Vatandaşımızın, esnafımızın buraya geldiğinde otopark sorununu giderecek otopark projemizi hızlıca hayata geçireceğiz. Hem esnafımız hem de vatandaşımız huzur içerisinde ticaretini yapıyor olacak. Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’mizin ülkemize, İstanbul'umuza en güzel haliyle hizmet vermesine yönelik çalışmalar yapacağız. Esnaf kardeşlerimizin önerilerini taleplerini önemsiyoruz ve bu konuda da her işte olduğu gibi İstanbullu kardeşlerimizle, esnafımızla süreci beraber yöneteceğiz.” şeklinde sıraladı.

“ÇİFTÇİMİZ, TÜCCARIMIZ VE İSTANBULLULAR EN İYİ HİZMETİ ALACAK”

Esnafın talepleri doğrultusunda Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nin sorunlarının giderileceğinin altını çizen Murat Kurum, “Bugün gecenin üçünde nasıl esnafımızla bir aradayız. Bu kardeşiniz Murat Kurum, esnafın her zaman yanında olacak, İstanbullunun her zaman yanında olacak. Bizi aradıkları zaman Bayrampaşa Hali’nde olacağız, bizi arayanlar başka işler peşinde bizi görmeyecekler. Burada esnafımızın sorunu neyse, gerek ulaşım noktasında, gerek esnafımızın daha iyi hizmetler verebilmesi amacıyla, çalışmalar yapacağız. Esnafımızla birlikte karar vereceğiz ve esnafımızla birlikte bu kararları uyguluyor olacağız. İstanbul'da lojistiğe ilişkin önemli adımlar atacağız. Ağır vasıta trafiğini şehrin kuzeyine almak, İstanbul'daki lojistik sayısını; yapacağımız lojistik köylerle birlikte arttırmak suretiyle buraya gelen giden ağır vasıta trafiğini de kontrol altına alacak. Esnafımıza destek verecek adımları atıyor olacağız.” dedi.

Haberin Devamı

“ESNAF DOSTU BİR İBB BAŞKANI OLARAK HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”

Murat Kurum, arazilerin üretim için İstanbullulara açılacağını söyledi. Tüm bu yeni adımları esnaf ile el ele vererek birlikte atacaklarını dile getiren Kurum, “İstanbul'da kendi kendine yeten, kendi ürününü Çatalca'da, Silivri'de, Şile'de, Tuzla'da, İstanbullu esnafımızla birlikte üreteceğiz. Arazilerimizi İstanbullulara açacağız. Çok daha uygun şartlarda meyve-sebze temini noktasında vatandaşımızın yanında olacağız. Biz geçmişte vatandaşımızın yanındaydık, bugün de yanında olacağız, yarın da yanında olacağız. Buradaki ilgi alakayı hepimiz gördük ve bu ilgi alaka için bütün esnafımıza teşekkür ediyorum. Ben de esnaf dostu bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman esnafımızın yanında olacağım. Bayrampaşa Hali’mizin yanında olacağım.” diyerek söz verdi.

81 ilde yaptığı projeleri hatırlatan Kurum, konuşmasını, “Biz zor günlerin insanlarıyız, zor günde bir, beraber olmayı bilen insanlarız. Esnafımız depremde, selde, yangında, biz nasıl çalıştıysak, nasıl çabaladıysak, esnafımız da her zaman bizlerin yanında oldu. 22 yıllık bu yürüyüşümüzde esnafımız hep bizim yanı başımızdaydı. En zor günlerde esnafımız yine en ön saflarda yer aldı, biz de onlar için ne yapsak azdır. İstanbul için İstanbullular için 4 gün sonra huzurun, güvenin geleceği tesis edilecek. 1 Nisan sabahı İstanbul'a güneşin doğacağı, herkesin huzur, güven içerisinde yaşayacağı günlerimize çok az kaldı. Esnafımız sabırsız, biz sabırsızız. İstanbul'u muradına kavuşturacağız. İstanbul'u içine düşmüş olduğu bu durumdan, esnafımızla, vatandaşımızla birlikte kurtaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 yıldır yaptığımız gibi yine İstanbul'umuza, ülkemizin her bir köşesine hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. 81 ilin bir örneği burada, 81 ilden gelen kardeşlerimiz burada çalışıyorlar. Biz nasıl bundan önce 81 ilde çalıştık, çabaladık şimdi de burada kardeşlerimizle el ele vereceğiz ve güzel İstanbul'umuzun yarınlarını hep birlikte hazırlayacağız.” sözleriyle noktaladı.

Haberin Devamı

Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali ziyaretinde, Murat Kurum’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar, İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Yazarlar