Gündem Murat Kurum İstanbul'da atılacak adımları açıkladı! 'İşten çıkarılanları geri alacağız'

Murat Kurum İstanbul'da atılacak adımları açıkladı! 'İşten çıkarılanları geri alacağız'

08.01.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

AK Parti İBB adayı Murat Kurum Fatih'te esnafı ziyaret etti. Burada konuşan Kurum, İstanbul'da atılacak adımlara ilişkin bilgi verdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugün sabah saatlerinde Fatih'te esnaf ziyaretinde bulundu. Kurum'a, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve çok sayıda partili eşlik etti.

Haberin Devamı

"HAYVAN BAKIM ALANLARI YAPACAĞIZ"

Burada konuşan Kurum "İstanbul’da hayvan barınağına ait bir yatırım yapılmamış. Bir taraftan sokak hayvanları çoğalırken diğer taraftan buna ilişkin bir çözüm ortaya koymak zorundayız. Bunu izleyen, seyreden tarafta olamayız. Bununla ilgili sokak hayvanlarına hayvan bakım alanları yapacağız. Bunu sokak hayvanları olarak değerlendirmemek lazım. Evcil hayvanların sahiplenileceği alanlar olarak bakmak lazım. Her ilçemizde İstanbul genelinde de bir Anadolu bir Avrupa Yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı o hayvan barınaklarında bakacağız. Orada kadınlarımıza, çocuklarımıza tehdit olmaktan çıkaracağız. O hayvan barınaklarında onların rehabilitasyonlarını yapacağız. Bunlara bakacağız, tedavilerini yapacağız, sahiplendireceğiz. Burada 10 tane gencimiz var. Her birimiz bir sokak hayvanını sahiplense sokakta hayvan kalmaz. Ama biz onlara bakacağız, aşılarını yapacağız. Gerekirse kısırlaştırma süreçlerini takip edeceğiz. Zaten bir zaman sonra bu sokak hayvanı sorunu ortadan kalkacak. Önemli olan buna ilişkin adımı atmaktır, ortaya irade koymaktır" dedi.

Haberin Devamı

"SOKAK HAYVANLARI PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Kurum, "Çok kısa vadede de hayvan barınaklarının inşasını gerçekleştirip İstanbul’daki sokak hayvanları problemini ortadan kaldıracağız. Ne sokak hayvanları insanlara tehdit olacak ne de insanlarımızla hayvanlarımız arasında böyle bir sorun yaşanmasına müsaade edeceğiz. Hayvanlarımızı koruyacağız onlarda Allah’ın bize emanetleri, onları koruyacağız. Hayvan barınaklarına çocuklarımızı götürüp orada hayvan sevgisini aşılayacağız. İnşallah bu projeleri sizlerle birlikte hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum İstanbulda atılacak adımları açıkladı İşten çıkarılanları geri alacağız

"OTOBÜSLER EVLERİNE KADAR SÜRECİ YÜRÜTÜYOR OLACAK"

Kurum son olarak göçmenlerle ilgili, "İstanbul’daki göçmen sorununu da yönetmek zorundayız. Onlar bir savaş sonucunda ülkemize sığınmış sığınmacılardır. Geçici bir süre içinde buradalar. Ülkelerindeki savaş bittiği zaman inşallah memleketlerine dönecekler. O zamana kadar ülkemizin, İstanbul’umuzun istihdamına katkı sunuyorlar. Bunu da yönetmek zorundayız. İstanbul’da yaşamanın bir ruhu var. Bir kültürü var. Erzurum kültürü ile İstanbul kültürü aynı değil. Ne yapıyoruz, gittiğimiz şehre adapte oluyoruz. Bu şehrin yaşama kültürünü herkes kazanacak. Kim olursa olsun. Güven, huzur içerisinde kardeşlik hukuku içerisinde yaşanacak. Sokakları güvenli olacak. Bizim bir kız çocuğumuz gece yarısı da evine huzurla gidecek. Otobüsten indiği zaman evine huzurla girecek. Gerekirse otobüsümüz sadece durakta değil evlerine kadar o süreci yürütüyor olacak" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"İŞTEN ÇIKARILANLARI GERİ ALACAĞIZ"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar'da esnafları da ziyaret etti. İBB tarafından işten çıkarıldığını söyleyen bir vatandaşla konuşan Kurum, "İşten çıkarılan arkadaşları geri alacağız. Hiçbir arkadaşımızı işten atmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Murat Kurum, Üsküdar'da Tarihi Balıkçılar Çarşısı'nı ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kurum'un yanına yaklaşan bir vatandaş, İBB tarafından işten çıkarıldığını belirtmesi üzerine Kurum, "İşten çıkarılan arkadaşları geri alacağız, ve onların yaptığı gibi haksız yere hiç bi arkadaşımızı da işten atmayacağız. Hiçbir arkadaşımızı işten atmayacağız" dedi.

Murat Kurum İstanbulda atılacak adımları açıkladı İşten çıkarılanları geri alacağız

Murat Kurum, “İstanbul diyoruz, yeniden İstanbul diyoruz, sadece İstanbul diyoruz. Sizin evladınız, bir kardeşiniz olarak bundan önce bizi nasıl tanıyorsanız, nasıl sevdiyseniz tüm enerjimizi, gençliğimizi, motivasyonumuzu İstanbul’a vereceğiz başaracağız. Gençlerimizle, kadınlarımızla yapacağız. İnşallah 31 Mart akşamı da büyük bir bayram havasıyla, büyük bir şölenle İstanbul'umuzun anahtarını geri alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Murat Kurum İstanbulda atılacak adımları açıkladı İşten çıkarılanları geri alacağız

“BÜTÇE REKLAMA, ALGIYA DEĞİL, İSTANBULLUYA HARCANACAK”

Kurum konuşmasında, ”Durmak yok, yola devam ediyoruz. Hep birlikte çalışacağız. Ulaşımda yaşanan trafik çilesi bitecek. İstanbul’un tek bir riskli yapısı kalmayana kadar kentsel dönüşümdeki o endişesi bitecek. Yeşil alanlarının arttığı, mavisinin korunduğu, müsilaj tehlikesinin bir daha yaşanmadığı, tarihin, kültürün, ecdadın bize bıraktığı eserlerin kıymetini bilen kadınlarla el ele 964 mahallesinde adaletli olacağız. Hak ettiği saygıyı, hak ettiği değeri, ötekileştirmeden tüm kardeşlerimize göstereceğiz. Uzun zamandır bu projeleri bilim insanlarımıza birlikte çalışıyoruz hazırlıyoruz. Belediye bütçesi dışında da kaynakların arttırıldığı, kaynakların reklama, algıya değil, İstanbulluya harcandığı bir yönetim anlayışıyla inşallah 31 Mart akşamı geliyoruz” diye konuştu.