Gündem Muş Fen Lisesi'nin ÖSS'de büyük başarısı

Muş Fen Lisesi'nin ÖSS'de büyük başarısı

17.08.2009 - 11:50 | Son Güncellenme:

ÖSS’yi kazanan 26 öğrenciden 22’si üniversiteli oldu

Muş Fen Lisesinin ÖSSde büyük başarısı

MUŞ Fen Lisesi’nden mezun olarak Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kazanan 26 öğrenciden 22’si üniversiteli oldu. 9 öğrencisi çeşitli üniversitelerdeki tıp fakültelerini kazanan Muş Fen Lisesi ÖSS’de elde ettiği sonuçla Türkiye’deki 37 Fen Lisesini de geride bıraktı.

Muş Fen Lisesi’nin bir ilke imza attığını belirten Okul Müdürü Mehmet Artuk, bu başarıyı hak ettiklerini söyledi. Verilen mezun sayısına karşılık üniversiteyi kazanan öğrenci sayısına bakıldığında gurur verici bir tablonun ortaya çıktığını vurgulayan Artuk, “2008- 2009 döneminde 35 öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerden 26’sı ÖSS’yi kazandı. 22’si de yaptıkları tercihlerle çeşitli fakültelere yerleşti. Bunlardan 9'unun tıp fakülesini kazanması sevincimize sevinç kattı. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Disiplin, titizlik ve programlı çalışma başarıyı getirdi. Fen Lisesi, uzun yıllardır Muş’ta yaşanmayan bir başarıyı elde etmiştir. Öğrencilerimizin bir velisi gibi üniversite hayatında da onların takipçisi olacağız” dedi.

Öğrencilerden Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Ömer Aydın, “Çok mutluyum. Tek hayalim doktor olmaktı. Önemli olan kazandığım okulu başarı ile bitirmek. Bunun için çalışmaya ara vermeyeceğim. Başarımda elbetteki öğretmenlerimin emeği çok büyüktü” derken, Van 100. Yıl Tıp Fakültesi'ni kazanan İdris Demirtaş da, “Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmadığını bir kez daha gördük” diye konuştu.

Muş Fen Lisesi öğrencilerinden, Ömer Aydın- İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ümmü Gülsüm Barutçu- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Zemzem Ulaşkın- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mürsel Güler- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Baran Türeli- Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eren Akarçay- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Orhan Gürboğa- Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, İdris Demirtaş- 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi, Meryem Tunç- Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mehmet Hilmi Anben- Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ferhat Güngör- İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü, Murat Saygın- Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü, Şefik Demir- İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enver Ertik- Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ahmet Altıok Yıldız- Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Hasan Güler Selçuk- Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Edip Taş- Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Uğur Özdem- Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Sayim Çiftçi- Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Baran Gönül- İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Orhan Erol- İstanbul Üniversitesi Hemşirelik ve Cahit Seyhan- Dicle Üniversitesi Hemşirelik bölümlerine girmeye hak kazandı.