Gündem Ne zaman emekli olurum sistemine nasıl giriş yapılır?

Ne zaman emekli olurum sistemine nasıl giriş yapılır?

17.09.2015 - 10:40 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne zaman emekli olurum sistemine nasıl giriş yapılır

Her birey bir gün emekli olma hayali ile çalışır ve bu hayalini gerçekleştirmek için belli bir süre ve belli bir miktarda prim yatırmak zorunda kalırlar. Her çalışan yaşlılığı zamanında rahat ve huzurlu bir hayat geçirebilmek için çalıştığı zaman boyunca Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ya da SSK’ya belli bir süre prim yatırmaktadır. Bu primleri yatırdıktan sonra iseemekli olmaya hak kazanır ve rahat bir yaşam sürmenin ilk adımlarını atar. Sosyal devlet anlayışına sahip her devlet emeklilik kurumunu hizmete koyar ve bu kurum hakkında birçok hizmette bulunur.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal bir devlet anlayışına sahip olan Türkiye ise bu emeklilik kurumu hakkında birçok hizmeti E-Devlet sistemi ile biz vatanadaşlara sunmaktadır. E-Devlet uygulaması ile birlikte artık sizde emekli olduğunuz zaman ne kadar maaş alacağınızı, ne kadar süredir emeklilik için prim yatırdığınız ve ne zaman emekli olabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Biz sizlere bu sayfamızda ne zaman emekli olabilirim sorusunun cevabını vereceğiz. Sizde Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ya da SSK’ya bağlı olarak prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız bu yazımızda yer alan bilgiler sizin faydanıza olacaktır. Eğer sizde bu konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızda yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Ya da 4A Kurumu İçin Ne Zaman Emekli Olurum Sisteminden Nasıl Faydalanılır?

Sizde SSK’ya bağlı olarak bir süre prim yatırmış ve ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız bu bölümde yer alan bilgiler sizin faydanıza olacaktır. Sizde sanal ortamdan online olarak SSK ne zaman emekli olabilirim uygulamasından yararlanmak istiyorsanız bu bölümde yer alan adımları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir. Bu adımları takip ettikten sonra artık sizde SSK ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirsiniz.

· SSK 4A ne zaman emekliolabilirim uygulamasınagöreemeklilikhesaplamasıyapabilmekiçin, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresinegirişyapınız.

· Daha sonar iseaçılacakolansayfadayeralan "4A Ne Zaman EmekliOlurum"uygulamasınagirişyapınız.

· Birsonrakiadımdaise"doğumtarihinizi" "işegiriştarihinizi" "ilk tesciltarihinizi"ve"prim günlerinizi"sistemdeyeralanbubölümlereyazınız.

· Bu arada, SSK yani 4A birimiüzerindenemeklilikhesaplamasıyapmadan once eğerbilmiyorsanız; prim, hizmetveişebaşlamatarihibilgileriniziöğrenmenizitavsiyeederiz. Çünküemeklilikhesaplamasıyapılırken, görüldüğüüzere, bubilgilersizden işlem yapabilmeniz içinistenmektedir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR Ya Da 4B Kurumuİçin Ne Zaman EmekliOlurumSistemindenNasılFaydalanılır?

Emekliolmahayaliileçalışırve belli birmiktardaprimiemekliolmakiçinbağlıolduğunuzkuruma belli bir sure yatırmanızgerekmektedir.Sizde BAĞ-KUR’abağlıolarak belli birsüre prim yatırmışve ne zaman emekliolacağınızımerakediyorsanızbubölümdeyeralanbilgilerdenyararlanabilirsiniz. Biz sizlerebubölümde BAĞ-KUR yani 4B ne zaman emekliolabilirimhakkındabilgivereceğiz.Sizde ne zaman emekliolacağınızımerakediyorsanızbubölümdeyeralanbilgilerdenfaydalanabilirsiniz.

· Bağkuryani 4B kurumunagöreemeklilikhesaplamasıyapabilmekiçin, ilk olarakhttp://uyg.sgk.gov.tradresinegirişyapmanızgerekmektedir.

· Birsonrakiaşamadaiseaçılacakolansayfadayeralan "4B Ne Zaman EmekliOlurum"uygulamasınagirişyapınız.

· Daha sonar ise"Emekliliktürünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğumtarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyetderecenizi" "Erkenyaşlanma"durumunuzvarsaonunbilgisinI ve"Bakımamuhtaçmalülçocuğunuz"varsaonun da bilgisini, sistemdeyeralanilgilibölümlereyazınız.

Haberin Devamı

· Son aşama olarak ise, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı Ya da 4C Ne Zaman Emekli Olurum Sisteminden Nasıl Faydalanılır ?

Emekli sandığına bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız bu yazıda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Biz bu bölümde sizlere Emekli Sandığı ne zaman emekli olurum hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu bölümdeki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

· Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

· Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Görüldüğü gibi artık online olarak bir çok işlemi yapabilmeniz mümkündür. İnternet üzerinden online olarak yapabileceğiniz işlemlerden birisi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Sizde bu uygulamadan yararlanmak istiyorsanız bu sayfada yer alan bilgilerden yararlanabilir ve merak ettiğiniz soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.