Gündem Nilperi Şahinkaya kimdir, kaç yaşında? Nilperi Şahinkaya biyografisi

Nilperi Şahinkaya kimdir, kaç yaşında? Nilperi Şahinkaya biyografisi

17.10.2019 - 15:44 | Son Güncellenme:

Nilperi Şahinkaya 23 Şubat 1988 yılında Senagal'de dünyaya geldi. Nilperi Şahinkaya'nın Senagal'de dünyaya gelmiş olması ve birçok ülke gezmesindeki en büyük faktör babasının diplomat olması ile alakalıdır. Kariyerine Deniz Yıldızı adlı dizi ile adım atan Nilperi Şahinkaya 2010 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı diziye katılarak İstanbul'a yerleşti. İşte Nilperi Şahinkaya kimdir kaç yaşında?

Nilperi Şahinkaya kimdir, kaç yaşında Nilperi Şahinkaya biyografisi

Nilperi Şahinkaya 1988 yılında Senagal'de dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra birçok dizi ve filmde rol alan Nilperi Şahinkaya 2010 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin kadrosunda yer alırken yaşadığı şehir Ankara'dan İstanbul'a geçmiştir. Birçok dizi ve tiyatro oyununda yer alan oyuncu şimdilerde YouTube üzerinden yayınlanan "Aynen Aynen" isimli mini dizide rol almaktadır.

Haberin Devamı

NİLPERİ ŞAHİNKAYA KİMDİR?

23 Şubat 1988 Senegal doğumlu Nilperi Şahinkaya; ilkokul eğitimini Paris’te,ortaokul eğitimini Bern’de aldı. Annesi ona Nil adını koymak istemiştir fakat dedesi gördüğü bir rüya üzerine adına Perinin eklenmesini istemiş ve bu sayede adı Nilperi olmuştur. 2003 yılında Ankara’ya yerleşip, 2006’da Charles de Gaulle Fransız Lisesini bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde okudu. Çok ülke gezmesinde babasının rolü büyüktür çünkü babası bir diplomattır.Okul yıllarında Deniz Yıldızı adlı dizide rol aldı.
Üniversiteden, Yüksek Şeref Listesine girerek mezun oldu. 2010’un Haziran ayında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine seçilerek İstanbul’a yerleşti. Öyle Bir Geçer Zaman ki'de canlandırdığı Mesude karakteri ardından Kayıp dizisinde Defne ve Sedef karakterlerine can verdi. Kiraz Mevsimi adlı dizide başrollerden biri olan Şeyma karakteri ile büyük çıkış yaparak N'olur Ayrılalım adlı dizide başrollerden olan Temmuz Akıncı karakterine can verdi.Hira Tekindor'un yönetmenliği ile başrollerini Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile paylaştığı, Oyun Atölyesinde sahnelenen Kim Korkar Hain Kurttan oyununda Honey karakteriyle yer aldı. Ay Yapım tarafından, Çağrı Vila Lostuvalı yönetmenliğinde şu an atv 'de yayınlanan, başrollerini Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde Aslı karakterini canlandırmaktadır.

Haberin Devamı

Eğitim

École Vigée Lebrun, Paris (1993-1997)
Charles de Gaulle Petite École, Ankara (1997-1999)
École cantonale de langue française, Bern (1999-2003)
Lycée Charles de Gaulle, Ankara (2003-2006)
Viola Spolin Atölyesi (2009)
Bilkent Müzik ve Sanat Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü (2006-2010)