Gündem O zanlının iddiası: Arkadaşım parası için öldürdü

O zanlının iddiası: Arkadaşım parası için öldürdü

17.02.2015 - 10:31 | Son Güncellenme:

21 yaşındaki Nuran Dutlu vahşice dövülerek öldürülmüş, genç kızın elleri baltayla kesilmişti. Şüpheli olarak aranan 3 kişiden biri yakalandı. Adliyeye çıkarılan zanlı linç edilmek istendi. Zanlı ifadesinde çarpıcı bir iddiada bulundu. Genç kızı hesabındaki 14 bin lirayı almak için arkadaşının öldürdüğünü savundu.

O zanlının iddiası: Arkadaşım parası için öldürdü

Türkiye Özgecan vahşetini konuşurken Kocaeli’de öldürülmüş ve elleri kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayeti de aydınlanıyor. Tutuklanan zanlı vahşeti anlattı. 2 kişi aranıyor
Kocaeli’de 22 Ocak’ta feci şekilde dövülerek öldürülmüş ve elleri kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetinden dolayı aranan Muhammet Yıldız’ın cinayetin tüm detaylarını arkadaşı Arif Çamur’a anlattığı ortaya çıktı. Poşete sarılmış haldeki cesedi İzmit-Kandıra Yolu Çayırköy mevkiindeki bir tarlaya atılan Nuran Dutlu’nun katil zanlısı olarak tutuklanan Arif Çamur’un Jandarma’da verdiği ifadesi ortaya çıktı.
14 BİN TL İÇİN GENÇ KIZI ÖLDÜRÜP ELLERİNİ KESMİŞ
İzmir’de cinayetin diğer şüphelilerinden olan Muhammet Yıldız ile birlikte Nuran Dutlu’ya ait kredi kartını kullanırken güvenlik kamerasından tespit edilen ve gözaltına alınarak Kocaeli’nde tutuklanan Arif Çamur ifadesinde, Muhammet Yıldız ile arkadaş olduklarını ancak Nuran Dutlu’yu tanımadığını belirtti.
O zanlının iddiası: Arkadaşım parası için öldürdü
İzmir’e gelen arkadaşı Muhammet Yıldız’ın kendisinden kız arkadaşıyla birlikte kalabileceği bir yer istediğini söyleyen Arif Çamur, Muhammet Yıldız ve kız arkadaşını kendi evinde misafir ettiğini söyledi. Olayın diğer şüphelileri Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özgür ile birlikte alışverişe çıktıklarını, Muhammet Yıldız’ın kredi kartını kullandığı mağazada kendisine de ayakkabı almak için ısrar ettiğini anlatan katil zanlısı Arif Çamur, Muhammet Yıldız’ın kendisine cinayet ile ilgili tüm detayları da anlattığını söyledi.
ARKADAŞINDAN KAN DONDURAN İFADE
Şüpheli Muhammet Yıldız’ın, Nuran Dutlu’nun bankada bulunan 14 bin TL tutarındaki parasını çekebilmek için genç kızı döverek nasıl ölümüne yol açtığını kendisine anlattığını söyleyen Arif Çamur, katilin Nuran Dutlu öldükten sonra bankadaki parayı çekerek alışveriş yaparak harcadığını söyledi.
KESTİĞİ ELLERİN İKİSİNİ DE FARKLI YERLERE GÖMMÜŞ
Daha sonra Yıldız’ın kendisine cesedin ellerini kestiğini ve iki eli de birbirinden farklı yerlere gömdüğünü anlattığını söyleyen katil zanlısı Arif Çamur, cinayete yardım ve yataklık etmek suçlaması ile mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı Arif Çamur bu bilgileri emniyet güçlerine vermektense saklamayı tercih etmesi sebebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Arif Çamur’a mahkeme sonrasında Kocaeli Adliyesi önünde toplanan grup linç girişiminde bulundu.
Arif Çamur’a yönelik ağır hakaretler eden ve “Gücünüz kıza mı yetti” diye bağıran vatandaşları Jandarma ekipleri güçlükle uzaklaştırabildi.
Tutuklanan katil zanlısı Arif Çamur Kandıra F Tipi Cezaevi’ne nakledilirken, olayın diğer şüphelileri Muhammet Yıldız ve Sertaç Özgür ise halen aranıyor.

Haberin Devamı

ANNE DÖVMEYİ GÖRÜNCE TANIMIŞTI

Cesedin bulunmasının ardından Kocaeli polisi cinayeti araştırırken, Manisa polisi de ailenin başvurusu üzerine kayıp kızın izini sürüyordu. Müge Anlı'ya gönderilen fotoğraflar kızın kimliğini ortaya çıkarmıştı. Dövmeyi gören aile programa başvurarak cinayete kurban giden kişinin kızları Nuran Mutlu olduğu söylemişti.

'BEN ÖLDÜM BAŞKA ANNELER ÖLMESİN’

Eşinden boşanan ve 4 yaşında bir kızı olan Nuran Dutlu’nun ölüm haberini alan Havva Görmüş, Asri Mezarlık Morgu’nda kızının cesedini ilk olarak sağ topuğundaki doğum izinden teşhis etmiş, kızının yüzünü görünce gözyaşlarına boğulmuştu.

O zanlının iddiası: Arkadaşım parası için öldürdü