Gündem ÖDP: İnsan ayırmak hayvanlara yakışır

ÖDP: İnsan ayırmak hayvanlara yakışır

31.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ÖDP: İnsan ayırmak hayvanlara yakışır

ÖDP: İnsan ayırmak hayvanlara yakışır

ÖDP: İnsan ayırmak hayvanlara yakışır

ANKARA Milliyet

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ülkücülerin "travestiler ÖDP’ye yakışır" sözlerine tepki göstererek "İnsanları kişiliklerinden ayrı değerlendiremeyiz. Bu hayvanlara yakışır" dedi.
"Mısır Çarşısı’ndaki patlama" davasından 2.5 yıl sonra tahliye edilen Sosyolog Pınar Selek’in 1996’da Beyoğlu Ülkü Ocağı’nda yaptığı anketin yanıtları ÖDP - MHP arasında "travesti" krizine yol açtı.
Ankette "Travestiler ülkü ocağına üye olmak isteseler?" sorusuna "Olamaz. Kabul edilemez. İnsanın ülkücü olabilmesi için yüksek vasıfları olması lazım; ama ÖDP’li olabilirler. Yakışır" yanıtını veren ülkücülere tepki gösteren Kara şu görüşleri dile getirdi:
"Travesti ve eşçinsel birçok üyemiz var. Kimliklerini gizleme gereği duydukları için bunların sayıları bilinmiyor. İnsanları kişiliklerinden ayrı değerlendirmiyoruz. ÖDP insana değer veren bir partidir. Bu nedenle çevreci, kominist, sosyalist, travesti üyelerimiz var. Bu üyelerimizin olmasından rahatsız değiliz. Mahcubiyetimiz yok. Çünkü bize üye olan insanlar Türkiye’nin insanları. Kimlikleri ne olursa olsun her insanın siyaset yapma hakkı var."




GÜNCEL