Gündem Oğlum kaç kişiyi ölümden kurtardı

Oğlum kaç kişiyi ölümden kurtardı

23.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de 10 cana mal olan tren kazası sonrası tutuklanan bariyer görevlisinin ailesi, “Oğlum suçsuz minibüs bariyer inerken geçmiş” dedi.

Oğlum kaç kişiyi ölümden kurtardı

Mersin’de 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili tutuklanan hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç’ın (38) babası Ziya Kılıç, kazada oğlunun hatası olmadığını savundu.
20 Mart’ta meydana gelen kazayla Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan makinistler, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılırken, bariyerleri kapatmadığı iddia edilen hemzemin geçit görevlisi 1 çocuk babası Erhan Kılıç ise önceki gün mahkemece tutuklanmıştı.

Polisi arayıp kaçmış
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yaşayan Kılıç’ın babası Ziya Kılıç, oğlunun suçsuz olduğunu iddia etti. Oğlunun 9 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda çalıştığını belirten baba Kılıç, kazanın hemen sonrasında oğlunun kendini telefonla aradığını belirtti. 65 yaşındaki Baba Kılıç, “Ben Osmaniye’deydim ve oğlum aradı. ‘Bir kaza oldu baba. Şoför beklemedi, bariyer inerken geçti, ışıklar da yanıyordu. Ben de bağırdım, bariyer inmeden altından geçti. İner inmez tren arkadan vurdu ve sürükledi. Şoför bariyer kapatmadan geçebileceğini düşünmüş olabilir. Hemen polisi arayıp bölgeden uzaklaştım. Yoksa beni öldürebilirlerdi’ dedi. Mersin’e gelebileceğimi söyledim ama suçsuz olduğunu gelmeme gerek olmadığını söyledi. Biz oğlumun söylediklerine inanıyoruz. Oğlum suçsuzdur. Ölenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum” dedi.

‘Herkesi ikaz ediyordu’
Erhan Kılıç’ın annesi Songül Kılıç kazada ölenlerin ailelerine sabır dileyerek şöyle konuştu:
“Sürekli yanına gidiyordum; herkesi ikaz ediyordu. 9 yıldan bu yana böyle bir şey olmadı, kaç kişiyi de, trenin altında kalıyordu, çekti benim oğlum kurtardı. O da istemezdi böyle olmasını. Çok üzgünüz. Kendi çocuğumu unuttum, ölenlere eşimle birlikte ağladık. Elbet benim oğluma da suç bulacaklar. Biraz da şoföre bulsunlar. Oğlumun kaçtığı söyleniyor. Oğlum o kadar cani değil bırakıp kaçacak kadar. Oğlum şu an hapiste. Ölen 10 kişiye mi yanarsın, oğluna mı yanarsın. Kim ister böyle olsun. Ölen 10 kişi için içim yanıyor, gencecik fidan gibi çocuklar.”