Gündem Oktay, Ergenekon’da 14.5 saat ifade verdi

Oktay, Ergenekon’da 14.5 saat ifade verdi

18.06.2010 - 01:18 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, yüksek tansiyon nedeniyle kaldırıldığı hastanede kalbine stent takılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, taburcu olduktan 3 gün sonra ifade verdi

Oktay, Ergenekon’da  14.5 saat ifade verdi

Oktay’a 120 sayfadan oluşan yaklaşık 600 soru yöneltildiği öğrenildi. Oktay’ın dün saat 09.00’da başlayan ifade verme işlemi akşam saat 23.30’da sona erdi. 14.5 saat süren ifadesi sırasında yanında bulunan doktoru Oktay’ın sık sık tansiyonunu ölçtü.

Bitkin olduğu gözlendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda davetiye ile ifade vermesi için çağrılan Oktay, dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne geldi. Oktay, sabah 09.00’da beraberindeki 5 koruma görevlisi ve özel doktoru Servet Ünsal ve avukatı Şeyho Saya ile birlikte özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne girdi. Adliyeye girerken soruları yanıtlamayan Oktay’ın bitkin olduğu gözlendi.

Doktor kontrolündeydi
Oktay’ın ifadesi, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hamza Keleş ile Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından alındı. Keleş’in odasında ifadesi alınan Oktay’ın sağlık problemleri nedeniyle özel doktorunun yanında bulunmasına izin verildi. Doktoru sık sık Oktay’ın tansiyonunu kontrol etti. Oktay’a sorgusu sırasında daha önceden Ankara’ya gönderilen ve 120 sayfadan oluşan yaklaşık 600 soru sorulduğu öğrenildi.
Oktay’a yöneltilen sorular arasında mahkeme kararıyla dinlenen telefonuyla eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve aynı gün gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan avukatlar Mehmet Cengiz, Kutbeddin Kaya ve Ali Hadi Emre ile yaptığı telefon görüşmelerinin sorulduğu öğrenildi. Oktay’ın avukatı Şeyho Saya’nın, müvekkilinin telefonlarının yasal olmayan yollardan dinlendiği gerekçesiyle itirazda bulunduğu ve bu itirazın tutanaklara geçirildiği öğrenildi.
Oktay’ın ifadesi, özel kurye ile soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderilecek.