Gündem Okul önü tacizcisi gözaltında

Okul önü tacizcisi gözaltında

02.11.2008 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Okul önü tacizcisi gözaltında

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ilköğretim okulu öğrencisi erkek çocuklara elle ve sözle cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen evli, 3 çocuk 5 torun sahibi 79 yaşındaki İbrahim Akkın, jandarma tarafından gözaltına alındı. Okulun güvenlik görevlisinin ortaya çıkardığı olayın ardından 8 öğrenci ile velilerinin ifadelerine başvuruldu.
Olay, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde yaşandı. Beldede ‘Dayı’ lakabıyla bilinen, evli ve 3 çocuk 5 torun sahibi İbrahim Akkın'ın bir süredir Yalıkavak Neşe Doğan İlköğretim Okulu'nun önüne 48 TU 808 plakalı otomobiliyle gelip öğrencilerle yakınlaşması okulun güvenlik görevlisi 33 yaşındaki Serkan Soygüder'in dikkatini çekti. İbrahim Akkın'ın 7'nci ve 8'inci sınıfa giden erkek öğrencileri otomobiline alıp ortadan kaybolduğunu belirleyen güvenlik görevlisi Soygüder, takibini sıklaştırdı.

Haberin Devamı

İĞRENÇ İDDİA

Soygüder, geçen 31 Ekim Cuma günü ise okul çıkışında, öğrencilerden 14 yaşındaki M.K.'yı otomobile aldığını belirlediği Akkın'ı izlemeye başladı. Akkın'ın ıssız bir yere götürdüğü öğrenciyi, takip edildiğini anlayınca hemen belde merkezine geri getirip yol kenarına bırakarak kaçtığını öne süren güvenlik görevlisi Soygüder, savcılığa ve jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Soygüder, yol kenarında bulduğu M.K.'nın tacize uğradığını anlattığını da aktardı.
İbrahim Akkın aramaların ardından bir gün sonra yakalanıp gözaltına alındı. Uzun süredir okuldaki erkek öğrencileri elle ve sözle taciz ettiği öne sürülen Akkın'ın otomobiline aldığı M.K.'ya taciz karşılığında para teklif ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

AİLELER ENDİŞELİ

Yalıkavak'ta büyük tepki çeken olayla ilgili, M.K.'nın da aralarında bulunduğu 8 öğrenci ve velilerinin ifadelerine başvuruldu. Baba A.K., “Oğlum okuldan sonra kendisini eve götürmeyi teklif eden İbrahik Akkın'ın arabasına binmiş. Sonrasında bir taciz olayı yaşanmış. Oğlum ve arkadaşları daha önce de tacize uğradıklarını söyledi. Son derece çirkin bir olay. Yargı gerekeni yapacak” derken, Okul Müdürü Hasan Sabri Terzi olaydan haberi olmadığını, bugüne kadar da öğrenci ve velilerden bu yönde bir şikayet almadıklarını söyledi.

‘BAZEN ŞAKALAR YAPARIM’

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutulan, Yalıkavak Beldesi'nin tanınmış ailelerinden olan İbrahim Akkın ise suçlamaları reddetti, çocukları sevdiğini yardımcı olmak ve gezdirmek için otomobiline aldığını savundu. Akkın'ın, ifadesinde, “Ben Yalıkavak'ta tanınan biriyim, çocukları çok severim, yardımcı olmak isterim. Bazen şakalar yaparım. Niyetimi kötüye çekmiş olanlar yanılıyor. Ben sapık değilim” dediği öğrenildi.
Jandarma olayla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, çok sayıda öğrenci ve velinin daha ifadesine başvurulacağı kaydedildi. Akkın'ın, sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edileceği belirtildi.