Gündem Ölen Sinem’in avukatı ‘delil’ talebinde bulundu

Ölen Sinem’in avukatı ‘delil’ talebinde bulundu

29.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, 26 Temmuz’da gittiği iş görüşmesinden dönmeyen ve ertesi gün hastanede öldüğü anlaşılan Aslıhan Sinem Çiçek’in (18) ailesinin avukatı Vedat Alabay, 1,5 ay geçmesine rağmen bazı delillerin hâlâ toplanmadığını belirterek, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Ölen Sinem’in avukatı ‘delil’ talebinde bulundu

Delil toplama talebinde bulunan Alabay, şüpheliler Burak Kaya ile Cem A.’nın telefonlarına ait HTS kayıtlarına bakılmadığını, bölgedeki güvenlik kameralarının araştırılmadığını ve genç kıza ait cep telefonunun da incelenmediğini belirtti. Olayın ardından geç kızın telefonu üzerinde bulunduğu için gözaltına alınan Burak Kaya gasp suçundan tutuklanırken, Sinem’in kamera görüntülerinden bindiği tespit edilen beyaz hafif ticari aracı kullanan Cem A.’ya ulaşıldı. Gözaltına alınan, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayağına elektronik kelepçe takılan Cem A.’ya konutunu terk etmesi başta olmak üzere yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

Haberin Devamı

Soruşturma sürecinin eksikliklerle devam ettiğini belirten Vedat Alabay, şunları söyledi: “Kızımızın ölümü ya da öldürülmesiyle ilgili tatmin edici, vicdanlardaki yaraya merhem olacak tek bir veri dosyaya girmemiştir. Şüpheli sıfatıyla alınan tek bir ifade olmamıştır. Bizim soruşturmayı yürütenlerden tek istediğimiz; kızımızın ölümüyle ilgili vasfın tam tespit edilmesidir. Sinem’in yürüdüğü güzergâh boyunca kameraların incelenmesini ve HTS kayıtlarına bakılmasını talep ettik.” 

‘Evde vakit geçirdik’

Ölen Sinem’in avukatı ‘delil’ talebinde bulundu


Cem A.’nın hâkimlikteki ifadesinde, olay günü araçla aldığı Sinem Çiçek’le evde vakit geçirdiklerini öne sürerek “Sonrasında gitmek istedi. Birkaç gün sonra haber vereceğini söyleyip, evden çıktı. Ben de akşam kuzenlerimle buluştuktan sonra eve geldim. En son Sinem’le saat 19.00’da beraberdim. Uyuşturucu kullanmadık, kavga etmedik” dediği öğrenildi.