Gündem Ölüm kararını ailece verdiler!

Ölüm kararını ailece verdiler!

23.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ebru Bilik 2013’te eşinin kardeşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Savcı kayınbiradere müebbet ceza isterken Bilik’in eşi ve diğer kardeşini suçsuz buldu. Bilik’in babası ise iddianameye tepki göstererek kızının ölümünden tüm aileyi sorumlu tuttu

Ölüm kararını ailece verdiler

Ümraniye’de Kasım 2013’de Ebru Bilik’in (26), eşi Hasan Bilik’in kardeşi Servet Bilik tarafından 26 bıçak darbesiyle öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Servet Bilik, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak. Bilik’in eşi Hasan ve diğer kardeşi Mehmet Bilik hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. İddianameye isyan eden Ebru Bilik’in babası “Kızım aile meclisi kararıyla öldürüldü. Kızımın katili yargılanacak ama ona 6 yıl boyunca eziyet edenler, işkence edenler soruşturulmayacak” dedi.

26 bıçak darbesiyle öldü
Ebru Bilik, 30 Kasım 2013 günü bıçaklanarak hayatını kaybetti. Ebru Bilik’in cesedi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bırakıldı. Ebru Bilik’in kendi ailesine ulaşan polis, kızlarının hastaneye ölü olarak getirildiğini bildirdi. Bilik’in eşi Hasan Bilik, o sırada “adam yaralama” suçundan cezaevindeydi. Polisin yaptığı inceleme sonucunda ise Hasan Bilik’in kardeşi Servet Bilik gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Bilik, tutuklandı.
Bilik’in ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Baki İnce, Servet Bilik’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti. İddianameye göre Ebru Bilik‘in vücudunda 12 adet kesici delici alet yarası ve 14 adet kesik vasıfta yara saptandı. Bilik’in ölümüne ilişkin soruşturma aşamasında incelenen Bilik’in eşi Hasan Bilik ve eşinin diğer kardeşi Mehmet Bilik hakkında ise “kasten adam öldürme, suça iştirak, teşvik, yönlendirme” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
Sadece bıçaklayanın yargılanacak olmasına Ebru Bilik’in ailesi tepki gösterdi. Bilik’in babası Ayhan Torun, kızının aile üyelerinden sistematik şekilde şiddet gördüğünü, ölüm kararını da aile meclisinin verdiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

‘Eziyet eden yargılansın’
“Kızım evlenmeye başladığından beri eşi ve eşinin ailesi tarafından şiddet görüyordu. Kızımı o evden kurtarmak için çabaladık. Ama hayatı ölüm korkusuyla geçen kızım ‘Bu ev cephanelik gibi, buradan gitmek istersem size zarar verirler’ dedi.
Bize hep eşinden ve kardeşlerinden şiddet gördüğünü söylüyor, her geldiğinde vücudunda morluklar oluyordu. Kızımı koruyamadım. Şimdi bari onu öldüren ve ona 6 yıl eziyet eden aile üyeleri cezalansın da bir nebze olsun rahat nefes alayım.”

Haberin Devamı

‘Gece gündüz dayak yiyorum’
Baba Ayhan Tosun’un avukatı Sezin Uçar, soruşturma sürerken Ebru Bilik’in ailesine yazdığı çok çarpıcı iki mektubu da savcıya sundu. Bilik’in kendi ailesine yazdığı son mektup, aslında ölüme ne kadar yaklaştığını da gözler önüne seriyor. Bilik, “Anne baba nolur bana yardım edin. Ya siz beni kurtarırsınız ya da ben kendimi öldürürüm. Eğer ben bu evde yaşamaya devam edersem öleceğim. Yemin ederim ki her gün, gece olsun, sabah olsun dayak yiyorum. Artık gücüm kalmadı. Şimdi iyi okuyun. Eğer beni birazcık seviyorsanız...” şeklinde ifade ederek şiddetten kaçma planını anlatıyor. Baba Tosun’dan edinilen bilgiye göre, Bilik “Kurtarın beni” başlığıyla yazdığı bu mektuptan sonra yeni bir mektup yazarken eşi Hasan Bilik tarafından yakalanıp, darp edildi. Yakalanmasının ardından Bilik’in ailesiyle kurduğu tüm iletişim yolları da eşi tarafından kapatıldığı için bu mektup Bilik’in son haykırışı oldu.

Haberin Devamı

6 yaşındaki çocuğu kayıp
Ebru Bilik’in 6 yaşındaki oğlunun ise kayıp olduğu öne sürülüyor. Bilik’in babası Ayhan Torun, Bilik öldükten sonra torununa kendisinin baktığını belirterek, “Psikolojisi çok kötü olan torunumu psikoloğa götürdüm elimden geldiğince çocuğun süreçten etkilenmemesi için çabaladım. Fakat babası cezaevinden çıktıktan sonra torunumu görmeye geldiğinde aldı gitti. Durumu emniyete bildirdik. Torunumu devlet korumasına almaya karar verdiklerini ancak çocuğu bulamadıklarını bildirdiler” dedi. Baba Torun, Bilik ailesi tarafından tehdit edildiğini de öne sürdü.