Gündem Online HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Online HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

10.04.2015 - 15:34 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlamıştır. HGS bakiye sorgulama işleminin tüm detaylarını ve HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Türkiye’de karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılan geçiş sistemleri olan OGS ve KGS sistemlerinin artık yetersiz kalması ve ihtiyacı tam anlamı ile karşılayamaması gibi sebepler dolayısı ile yeni bir ücretli geçiş sistemine ihtiyaç duyuluyordu. Özellikle son yıllarda büyük bir hız ile gelişen otomotiv sektöründe her gün yeni bir aracın trafikte kendisine yer bulmaya başlaması ile birlikte karayolları üzerindeki köprü ve otoyol ücretli geçiş noktaları ve çevresinde trafik son derece yoğun olurken OGS ve KGS sistemlerinde araç sürücülerinin araçlarını gişede durdurarak, kart okutmak zorunda olmaları, trafiğin kilitlenmesine yol açmaktaydı.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Trafikte oluşan bu mağduriyetin önüne geçilebilmesi amacı ile de OGS ve KGS sistemleri yerine köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarına daha modern bir geçiş sisteminin koyulması gerektiğinden PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde de karayolları üzerindeki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde Hızlı Geçiş Sistemi’ne geçiş işlemi tamamlandı. PTT şubelerinde araç sürücülerinin araç ruhsatları ve kimlikleri yapacakları bireysel başvurular ile alınan HGS kartı yanında aynı HGS bakiye limitini kullanan HGS çipli etiketi veriliyor. Bu çipli etiketin aracın ön camına yapıştırılmasıyla araç sürücüleri karayolları köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde cihazla otomatik ödeme yaparak, durmadan geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Böylelikle karayolları üzerindeki trafik sorunun ortadan kaldırılabilmesi sağlanırken PTT Müşteri Hizmetleri HGS kartı kullanıcılarına HGS bakiye yönetimi açısından da önemli hizmetler sunuyor. Buna göre HGS bakiyesi azalması ve tükenmesi gibi durumlarda PTT Müşteri Hizmetleri tarafından araç sürücülerinin cep telefonlarına bildiri mesajı gönderiliyor. Ayrıca araç sürücüleri PTT Müşteri Hizmetleri’ni arayarak veya PTT şubelerine giderek HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

Ayrıca PTT Müşteri Hizmetleri’nin dijital platformda yer alan internet sayfası üzerinden HGS bakiye sorgulaması yapılabiliyor. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle sayfa üzerinde yer alan ‘üyelik’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girmek ve bir şifre belirlemek gerekiyor. Daha sonra Hızlı Geçiş Sistemi kartınızdaki ve HGS çipinizdeki güncel bakiye limitinizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasını kullanarak HGS gişelerinden yapacağını yasadışı geçişlerinizden doğan herhangi bir cezanızın bulunup bulunmadığını HGS geçiş ihlali sorgulama ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dijital platformda bulunan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında üye olmanıza gerek kalmadan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleriniz ile geçiş ihlali cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilir ve hatta olan cezalarınızın tarih, saat, konum, tutar ve son ödeme tarihleri gibi son derece önem arz eden tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde dijital platformdan ulaşabilme imkanından yararlanabilirsiniz.