Gündem Ordu’da sivil uzman dönemi

Ordu’da sivil uzman dönemi

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay ve kuvvet komutanlıkları karargâhında sivil uzman ve sivil uzman yardımcılarının görev yapmasına olanak tanıyan yönetmelik yürürlüğe girdi...

Ordu’da sivil uzman dönemi

Milli Savunma Bakanlığı’nca hazırlanan Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargâhında silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı ile silahlı kuvvetler uzmanlığına atanacaklarda aranacak nitelikleri, giriş ve yeterlik sınavlarının şeklini ve uygulamasını, silahlı kuvvetler uzman yardımcıları ile silahlı kuvvetler uzmanlarının çalışma usul ve esasları ile görev, yetki ve sorumluluklarını belirliyor. Devlet Memurları Kanunu’na dayandırılan yönetmelik, uzman yardımcılığına mesleğe giriş sınavı ile alınacağını, bu sınavın yazılı veya sözlü olabileceğini öngörüyor.

Haberin Devamı

Yönetmeliğe göre, giriş sınavına KPSS’den taban puan alanlar, 35 yaşını doldurmamış olanlar, 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden mezun olanlar ile TSK’dan çıkarılmamış olanlar katılabilecek. Yazılı sınavın sorularını, kurumun yetkili amiri tarafından belirlenecek 5 asıl ve 3 yedek üyeden oluşan “Giriş Sınavı Komisyonu” belirleyecek. Yazılı sınav konuları, genel yetenek, genel kültür ve Anayasa hukuku, idare hukuku, TSK iç hizmet ve personel mevzuatı olarak öngörülüyor. Yazılı sınavın ardından kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda adaylar, “ifade yeteneği ve muhakeme gücü”, “özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı” yönlerinden değerlendirilecek.