Gündem ‘Örsan Öymen’i çok özlüyoruz’

‘Örsan Öymen’i çok özlüyoruz’

23.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet gazetesi yazarı Örsan Öymen dün ölümünün 32’nci yıl dönümünde Zincirlikuyu’daki kabri başında anıldı.

‘Örsan Öymen’i çok özlüyoruz’

Anma törenine, Örsan Öymen’in ağabeyi Altan Öymen, kızı Yasemin Öymen, oğlu Örsan Kunter Öymen, torunu Örsan Gedik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(TGC) Turgay Olcayto, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu ve gazeteci meslektaşları katıldı.

Haberin Devamı

Öymen’in kabri başında okunan duanın ardından konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Gazeteci diliyle en acar muhabirlerden biriydi. Çok donanımlı bir arkadaşımızdı. Bunun yanı sıra da harika bir kalemi vardı. Onu çok özlüyoruz. Örsan yazılarıyla kitaplarıyla hep aramızda kalacak, hep yaşayacak. 32’nci yılında da onu özlemle sevgiyle anıyorum” dedi. 

Unutulmaz yazılar

Törende konuşan eski CHP İstanbul Milletvekili gazeteci Oktay Ekşi de, “Unutulmaz yazılar yazdı. Siyaset dünyasının merakla okuduğu yazılar ortaya koydu. Ne yazık ki kabiliyetlerini daha uzun süre görme fırsatı olmadan aramızdan ayrıldı. Örsan, içinde bulunduğu her ortamda çevresine neşe veren, esprileriyle dikkati çeken, zekâsıyla takdir edilen ve medeni tavırlarıyla her zaman ön planda olan bir meslektaşımızdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Keşke daha fazla yaşasaydı’

Kardeşinin mezarı başında konuşan ağabey gazeteci Altan Öymen, “32 yılın sonunda gene her yıl olduğu gibi Örsan’ı tanıyanların bir arada olması beni çok duygulandırdı. Örsan’la aynı gazetede buluştuk. Ben genel yayın yönetmeniydim, o muhabirdi. Ben bir iş seyahatindeyken, arkadaşlarımızın kararıyla ona ‘Kulis’ adı altında bir sütun verdiler. Birinci sayfada her gün Meclis haberlerini toplayan, esprisi de olan haberler yazıyordu. Orada da kendini gösterdi. 1987’ye kadar basınımıza sonra da Avrupa basınına katkılarda bulundu. Alman radyolarında çalıştı. Keşke daha fazla yaşasa, daha fazla eserler verseydi. Onu rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

49 yaşındaydı

Bodrum’da 1987 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında aramızdan ayrılan Öymen, 1955’te gazeteciliğe başladı. Ulus, Tercüman, Günaydın gazetelerinde çalışan Öymen, ayrıca Alman Radyo ve Televizyonu WDR ile TRT’de de görev yaptı. 1970’li ve 1980’li yıllarda Milliyet’teki “Politika Kazanı” adlı köşeyi kaleme alan Öymen, birçok gazetecinin yetişmesine de öncülük etti.