Gündem ‘Ortak aday çıkarıyorlar’

‘Ortak aday çıkarıyorlar’

23.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük mitinginde “Sorsan, ‘İttifak yapmadık’ diyorlar. Ama pek çok yerde ortak belediye başkan adayı çıkartıyorlar. Şu anda yargı, bunları takip ediyor” dedi.

‘Ortak aday çıkarıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankırı ve Karabük mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Karabük’te Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde halka seslendi. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TELAFİ EDECEĞİZ: Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon, Allah’ın izniyle yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başladığında geniş bir hareket alanına sahip olacağız. İşte o zaman ülkenin imkanlarını, milletimizin tüm kesimlerine yansıtarak son dönemde yaşanan refah kayıplarını fazlasıyla telafi edeceğiz. 

6’LI MASA NE OLDU? Siyasetimiz; milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası çevresinde şeffaf ve erdemli bir tarzda şekillendi. Geçtiğimiz mayıs ayında karşımızda kurulan ittifakı hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi nerede bunlar? 6’lı masa ne oldu? Parlamentoda bunlardan bir kişi yok, hepsi gitti, dağıldılar. Tüm suçu Bay Kemal’in sırtına yükleyip, hepsi de şimdi kendi keyfine bakıyor. 6’lı masa dediler, 16’lı masa dediler, birileri de masanın altına girdi. Şimdi bizim Karadeniz’in çayını demliyorlar.

Haberin Devamı

‘Ortak aday çıkarıyorlar’

YARGI TAKİP EDİYOR: Bu ucube ittifaktan geriye kala kala masanın gizli ortağı DEM ile bir türlü adını koyamadıkları millete çıkıp, ne olduklarını anlatamadıkları tuhaf bir ilişki kaldı. Sorsan, ‘İttifak yapmadık’ diyorlar. Ama pek çok yerde ortak belediye başkan adayı, ortak belediye meclis üyesi listesi çıkartıyorlar, belediye bürokrasisi pazarlığı yapıyorlar. DEM’in hiçbir söz hakkı olmayan tabanının iradesini tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi CHP ile pazarlık masasına sürdüler. Bedeli hala bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı, bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı” diye konuştu.

UTANMASALAR MİLİTAN YAZILACAKLAR: Ülkenin gündemi deprem bunların umurunda değil, hatta depremzedelere hakaret ederek gerçek karakterlerini sergiliyorlar. Ülkenin gündemi sınırlarımızın terörden arındırılması ama bunların umurunda değil. Hatta ortaklarına yaranmak için utanmasalar terör örgütüne militan yazılıp, ideolojik eğitime girecekler. Ülkenin gündemi çalışanların refah kaybının telafisi ama bunların umurunda değil. Hatta istismar kabilinden ettikleri üç beş lafı saymazsak, buradan kendilerine çıkacak siyasi rantı düşünüp, el ovuşturuyorlar.

Haberin Devamı

BUNUN ADI SİYASET DEĞIİL: (CHP’de ortaya çıkan para sayma görüntülerini hatırlatarak) Şimdi bir de ortaya deste deste, valiz valiz para görüntüleri çıktı. Türk siyasetini bu kadar kirletmeye, kendilerine oy verenler başta olmak üzere insanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı yok. Allah’tan korkuları var mı bilmeyiz, ama kuldan utanması olmayanlardan uzak durmak lazım. Bunun adı siyaset değil.

‘Son noktayı milli irade koyacak’

AYAK OYUNU: Bu CHP’den, bu DEM’den ve maalesef duruşlarıyla onların değirmenlerine su taşıyanlardan hiçbir şey olmaz. Bunlar daha kendi içlerinde bir insicam sağlayamamışlar ki ülkeye ve millete hayırları dokunsun. Kavga, gürültü, didişme, ayak oyunu hiçbir gün eksik olmuyor. Demokrasinin güzel tarafı medya, sosyal medya, uluslararası medya ne derse desin, son sözü sandığın söylemesi, son noktayı milli iradenin koymasıdır.

Haberin Devamı

‘Katil sürüsüne misliyle ödetiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Çankırı Belediye Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, “Bölücü terör örgütü mensupları için artık hiçbir şey güvenli değil. Sınırlarımızın 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespit ediyor, hiç ummadıkları anda etkisiz hale getiriyoruz. Devletimize kastetmenin, vatan evlatlarına saldırmanın bedelini bu katil sürülerine çok ağır bir şekilde, misliyle ödetiyoruz” dedi.

CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ne millete hizmet etmek niyetindeler ne de bu yönde bir çabaları var. Son seçim yenilgisinin ardından ‘değişim’ diye bir şey başlatmışlardı. Güya kendilerini yenileyecek, faşist zihniyetlerini değiştirecek, milletle artık kavga etmeyeceklerdi. Sonuç tam fiyasko oldu. CHP’nin yeni genel başkanı tıpkı selefi gibi darbesever çıktı. Neymiş? Belli yaşın altındakiler milli iradeye kastederse bu Türkiye için iyiymiş, doğruymuş. Kafaya bak ya. Siyasette değişim olacaksa bunun yolu darbe değil sandıktır sandık. Sandık dışında başka yollara tevessül edenlerin akıbeti hüsran olacaktır. Özgür efendinin darbelerde acı çekenler, hayatları kararanlar başta olmak üzere tüm Türkiye’ye bir özür borcu vardır” ifadelerini kullandı.