Gündem ÖSYM, TYT örnek sorularını paylaştı!

ÖSYM, TYT örnek sorularını paylaştı!

04.12.2017 - 10:21 | Son Güncellenme:

YKS'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) örnek soruları yayınlandı. Yeni Üniversite sınavının örnek soru kitapçığının ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Üniversite sınavına girecek olan tüm adaylar, merakla ÖSYM'nin son dakika duyurularını araştırmaya devam ediyor. İşte yeni üniversite sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan TYT'nin örnek soru kitapçığı haberimizin detayında...

ÖSYM, TYT örnek sorularını paylaştı

ÖSYM'nin internet sitesinde, üniversiteye girişte uygulanacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testinin(TYT) örnek soru kitapçığı yayınlandı.

Haberin Devamı

YGS ve LYS’nin kaldırılması sonucunda yeni üniversite sınavı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklanmıştı. ÖSYM adayların heyecanla bekledikleri açıklamayı yaptı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) örnek soru kitapçığı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandı.

Kitapçıkta, Türkçe ve matematikten 40. Sosyal bilimlerden 25. Fen bilimlerinden 20 soru sorulacak. Toplam soru sayısı ise 125.

2018 TYT ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

TYT NE ZAMAN YAPILACAK?

TYT'nin başvuru tarihleri 1-21 Mart'ta, geç başvuruların ise 4 Nisan'da yapılacak. 2018 YKS'nin birinci oturumu TYT, 23 Haziran'da, ikinci oturum ile Yabancı Dil testi de 24 Haziran'da yapılacak. YKS'nin sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

Haberin Devamı

YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

TYT’yi 2 oturuma bölen YÖK, sınavda soru sayısını 80’den 120’ye çıkarırken sınav süresi de 90’dan 135 dakikaya çıkarıldı.