Gündem Özal kabri başında anıldı

Özal kabri başında anıldı

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

8. Cumhurbaşkanı Özal’ın vefatının 25. yılı dolayısıyla Topkapı’daki Anıtmezar’da tören düzenlendi. Turgut Özal’ın torunu Serra Özal, anıt mezara çiçek bıraktı.

Özal kabri başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 25. yılında Anıtmezar’da düzenlenen programla anıldı. Topkapı’daki Anıtmezar’da gerçekleştirilen törende, Özal’ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe ile gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Serra ve Merve Özal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve vatandaşlar katıldı. Turgut Özal’ın öz geçmişinin okunduğu törende, Anıtmezar’a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından Cumhurbaşkanlığı çelengi konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Bu arada, Efe Özal’ın kızı Serra da elinde tuttuğu çiçekleri, dedesi Turgut Özal’ın kabrine bıraktı. Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından dua edilen törende, Kasırga ile beraberindekiler, Özal ailesine taziyelerini iletti.

‘Özlemim artıyor’

Törene, tekerlekli sandalyeyle katılan Özal’ın eşi Semra Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin vefatının üzerinden 25 yıl geçtiğini belirterek, “Acım, özlemim artıyor. Ne diyebilirim? Benim için çok zor. Anlatılması çok güç bir şey. Onun ne kadar değerli bir insan olduğu şimdi herkes daha iyi anladı, zaman geçtikçe” dedi. -İSTANBUL AA

Erdoğan: Her zaman saygıyla yad edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın 25. vefat yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, Türkiye’nin gelişme ve kalkınma sürecinde önemli rol oynayan seçkin devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal’ın her zaman saygıyla yad edileceğini vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım da yayımladığı mesajda, “Turgut Özal, gerçekleştirdiği zihinsel devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti” ifadelerini kullandı.