Gündem ‘Özal’ın mezarı açıldı o mezar niye açılmıyor?’

‘Özal’ın mezarı açıldı o mezar niye açılmıyor?’

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Bahçeşehir’de 3 Mart 2009 tarihinde vahşice öldürülen 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, katil Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacağını açıkladı.

‘Özal’ın mezarı açıldı o mezar niye açılmıyor’

ALEYNA SEVİM İstanbul  - Baba Süreyya Karabulut, hak arama mücadelesini sonuna kadar kullanacağını söyleyerek, “Bu ülkede Turgut Özal’ın mezarı açıldı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmamasında sebep nedir, hiçbir anlam veremiyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intiharının üzerinden geçen dokuz yıla rağmen baba Süreyya Karabulut’un aklındaki şüpheler gitmemiş, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Garipoğlu’nun mezarının açılmasını talep etmiş, Başsavcılık talebi reddetmişti. 

Yine reddedildi 

Ailenin Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı itiraz da reddedilmişti. Son olarak Adalet Bakanlığı’na yapılan başvuru da reddedilince aile bu kez Anayasa Mahkemesi’ne başvurma kararı aldı. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, konuya ilişkin Milliyet’e şu açıklamayı yaptı: 

“Başsavcılığa başvuruda bulunduk. Cem Garipoğlu’nun kaçırma veya kaçırılma ihtimaline binaen mezardaki kişinin Cem Garipoğlu olamayacağına ilişkin şikâyet ikame ettik. Kanunun maddesine göre mezarın açılmasını ve feth-i kabir istedik. Talebimiz reddedildi.” 

Haberin Devamı

Tüm başvuruların reddedilmesinin ardından Adalet Bakanlığı’na bozma başvurusu yaptıklarını ifade eden Rezan Epözdemir, şöyle devam etti:  

“Garipoğlu ailesindeki gayri ahlaki, gayri vicdani ve etik dışı sosyal medyada fotoğraf paylaşılmasından sonra karar tarafımıza tebliğ edildi ve talebimiz reddedildi. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacağız. Oradan bir hak ihlali kararı çıkarsa mezarın açılması söz konusu olacaktır.” 

‘AİHM’e kadar gideceğiz’

Baba Süreyya Karabulut da hak arama mücadelesini sonuna kadar kullanacağını söyleyerek, şunları söyledi: “AYM’ye başvuracağız. Oradan da olumsuz cevap gelirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Bu ülkede Turgut Özal’ın mezarı açıldı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmamasında sebep nedir hiçbir anlam veremiyorum.”