Gündem Ozan Ceyhun Viyana’ya Büyükelçi atandı

Ozan Ceyhun Viyana’ya Büyükelçi atandı

22.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’ne daha önce Almanya’dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun atandı.

Ozan Ceyhun Viyana’ya Büyükelçi atandı

Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Ozan Ceyhun atandı.Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca açık bulunan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Cenap Fillikçioğlu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Muhittin Özbay, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ise İlker Ötgünlü getirildi. 22 ile de yeni Ticaret İl Müdürü atandı.

Ozan Ceyhun 10 Ekim 1960’da Adana’da doğdu. Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nden 1979’da mezun olan Ceyhun Hacettepe Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi. 1980 darbesinde Avusturya’ya, 1982 yılında da Almanya’ya gitti. Almanya’da sosyal pedagog olarak eğitimini tamamladı. 1986’da Alman Yeşiller Partisi’ne üye olan Ceyhun, aktif olarak yabancılar ve mültecilerin durumları ile ilgili çalışmalar yaptı.

1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı’nda çalışan Ceyhun, 1998 ile 2004 yılları arasında Alman Yeşiller Partisi ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu’nda görev aldı. 2013 yılında AK Parti’ye danışmanlık görevi yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinden AK Parti’den İzmir milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.