Gündem Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor!

Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor!

15.09.2015 - 10:31 | Son Güncellenme:

11 Şubat 2015 tarihinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayeti beyazperdeye taşındı. Özgecan Aslan cinayetini konu alan filmde Özgecan Aslan'ı oyuncu Maral Büyüksaraç canlandırıyor.

Özgecan Aslanın hayatı film oluyor

Mersin'in Tarsus ilçesine tecavüz girişimine direndiği için bir minübüste öldüren Özgecan Aslan cinayetini İngiliz yönetmen beyazperdeye taşıdı.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi tezi için İngiltere'den Türkiye'ye Özgecan Aslan cinayetini araştırmak için geldi. Bir sürede Türkiye'de çekimleri tamamlayan İngiliz yönetmen Chris Surnames çekimleri tamamlar tamamlamaz ülkesine geri döndü.

İngiltere'de Maral Büyüksaraç izlenecek

Maral Büyüksaraç İngiliz yapımı olan "Faint Sound" filminde başrol oynadı. Her ülkede işlenen bir kadın cinayetini anlatan filmde Türkiye'den de Türk kızı olarak Maral Büyüksaraç yer aldı. Büyüksaraç İngiliz yapımı filmde Özgecan Aslan karakterine can verdi. Genç oyuncuya bir diğer Türk oyuncu Ahmet Uğurlu da eşlik etti.

Özgecan Aslanın hayatı film oluyor


ÖZGECAN ASLAN KİMDİR?

Özgecan Aslan Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, muhafazakar olmayan kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

Özgecan Aslan, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisiydi. Mersin'de doğup büyüdü ve psikolog olmak istiyordu. Ailesi onu bu konuda destekledi. Özgecan, okuduğu vakıf üniversitesinden yüzde 50 burs kazanmasına karşın annesi Songül Aslan, kızının eğitimi için kendisine bir iş buldu. Özgecan'ın planları arasında yaz tatillerinde Kuzey Kıbrıs'ta bir otelde çalışmak da vardı. Böylelikle kendisi de eğitimi için bir miktar para kazanarak ailesine yardımcı olabilecekti.