Gündem Özhaseki ve Yavaş '40'a konuk oldu... ‘Çocuk Köyü projesi beni heyecanlandırıyor’

Özhaseki ve Yavaş '40'a konuk oldu... ‘Çocuk Köyü projesi beni heyecanlandırıyor’

07.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, dün akşam CNN Türk’te yayınlanan 40 programında Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı. Özhaseki ve Yavaş ayrı ayrı katıldıkları programda 20’şer soru cevapladı.

Özhaseki ve Yavaş 40a konuk oldu... ‘Çocuk Köyü projesi beni heyecanlandırıyor’

Özhaseki, 11 başlıkla 111 proje hazırladıklarını belirterek, “Ankara Kalesi’nden başlayarak Hacıbayram’a gelen sonra Roma Hamamı’ndan Ulus, Sıhhiye, Kızılay ve Saraçoğlu’na doğru giden kısa bir Kültür Yolu projesi hazırladık. Bu yol üzerinde tam 411 tane tescilli eser var. 70’den fazla müze var” dedi. Özhaseki, “Yıllarca köprüler, alt geçitler, üst geçitler yapmış, barajlar yapmış, stadyum yapmış bir yöneticiyim. Bunları yapmak beni heyecanlandırmıyor ki bunlar zaten belediyelerin yapması gereken projeler. Ancak insana dokunan, sosyal projeler beni müthiş etkiliyor. Bunlardan bir tanesi Çocuk Köyü projesi. Çocuk Köyü projesi 1 milyon metrekareye oturuyor. İçinde 100’e yakın etkinlik var. Bir taraftan çocuğun eğlenmesini, enerjisini boşaltmasını, arkadaş edinmesini sağlayacak, bir taraftan da hayata hazırlanmasını sağlayacak projeler var içinde. Bu proje beni heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özhaseki şöyle devam etti: “13 yerde millet bahçeleri yapacağız. Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 19 metre civarında biz yaptıktan sonra 27 metre olacak. Ayrıca 55 bin kişilik UEFA standartlarında muhteşem bir stadyum projesi var inşallah 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine onu yapacağız.”

Özhaseki ve Yavaş 40a konuk oldu... ‘Çocuk Köyü projesi beni heyecanlandırıyor’

‘Devlet her aileye birer arazi ve proje vermeli’

Mansur Yavaş, Ankara’ya huzur getireceğini belirterek şunları kaydetti: “Halka ucuz su içirmek bir proje değil midir? Geçen 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinin 1 katrilyon, yeni para ile 1 milyar Türk Lirası sudan gelir elde ettiğini çıkıp televizyonlarda açıkladım. Bir hafta geçmeden su yüzde 30 ucuzladı. Benim en büyük projem Ankara’ya bereket ve huzur getirmektir. Bunun sözünü veriyorum. Belediye başkanı olduğum zaman, ışıklarda durup mendil satan çocukları göremeyeceksiniz.”

Haberin Devamı

Yavaş, turistler için projelerini şöyle açıkladı:

“2006-2007 yıllarında başlayan bir İpekyolu projesi var. Ama daha önemli bir şey var. Ankara termal sağlık turizmi için çok uygun. Haymana’dan başlayarak Çubuk’a kadar, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Ayaş Kazan hepsinde bunların termal su kaynakları var.”

Yavaş “Ankara’nın şu andaki arazisini hesap ettiğimiz zaman; bütün yapılaşma, yüzölçümünün sadece yüzde 3’üne sıkışmış bir Ankara var. Yani yüzde 97’si boş. Bu yapılaşma beraberinde dikey mimari ve kaosu getirir. Oysa bütün ailelere birer arsa verseniz, projesini de belediye olarak kendiniz verseniz veya devlet olarak “Tek katlı veya 2 katlı buraya ev yapın. Arkasında çok geniş bahçesi olan yanında kapalı garajı olan, önünde açık park alanı olan ev yapın” denilerek birer parsel verilse toplamı Van Gölü kadar tutuyor. Ama yanlış uygulamalar nedeniyle tarım arazileri imara açılıyor” dedi.