Gündem Parasız eğitim mahkûmlarından Yargıtay’a itiraz

Parasız eğitim mahkûmlarından Yargıtay’a itiraz

15.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Roman Buluşması’nda “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazan pankartı açan ve ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve örgüt propagandası’ yapmak suçlarından 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası alan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’i avukatı kararın bozulması için Yargıtay’a itiraz etti

Parasız eğitim mahkûmlarından Yargıtay’a itiraz

Yargıtay’a gönderilmek üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Yılmaz ve Tüzel’in pankart açarak Anayasal haklarını kullandıkları belirtti. Sanıkların katıldıkları bütün eylemlerin demokratik ve yasal hak olduğunun vurgulandığı belirtilen dilekçede, “Parasız eğitim istemek anayasal bir haktır. Dava dosyasında müvekkillerin örgüt bağı tespit edilememiştir” denildi. Mahkemenin ve savcılığın ‘sanıkların örgüt faaliyeti içerisinde eylemlere katıldığına’ ilişkin kararlarının gerçeği yansıtmadığının belirtilerek, dava dosyasında yer alan eylemlerin örgüt tarafından organize edildiğine ilişkin herhangi bir delil de olmadığına dikkat çekildi.

Savcının yetkisi gitti
Dilekçede, sanıkların beraat etmesi yönünde mütalaa veren ve daha sonra özel yetkili alınarak Büyükçekmece Adliyesi’ne atanan Savcı Kasım İlimoğlu’na da vurgu yapılarak, “Bu mütalaadan sonra savcının başka adliyeye gönderilmesi bağımsız ve tarafsız mahkemede yargılanma hakkı ilkesi ile uyuşmamaktadır. Bu neden ile verilen söz konusu mahkumiyet kararının bozulması gerekmektedir” denildi.