Gündem Parsel pafta sorgulama hizmetinden nasıl yararlanırım?

Parsel pafta sorgulama hizmetinden nasıl yararlanırım?

27.08.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama hizmetinden internet erişimine sahip olduğunuz her alandan yararlanabilirsiniz. Siz de parsel pafta sorgulama işlemini kullanarak arazilere ait bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde yer alıyor!

Parsel pafta sorgulama hizmetinden nasıl yararlanırım

Gerçekleştirilen imar yasalarına göre belirlenen bazı tapu bilgileri vardır. Verilen bu bilgilere göre bir arsa devletin malı ya da vatandaşın malı olabilir. Tapu Dairelerinde kayıtlı tutulan bu belgelere göre imarların devir teslimi için öncelikle yapmaları gereken bazı özel işlemler vardır. Çünkü bir yerin tapu sahibi istemediği müddetçe o imarın başka birine devredilmesinin imkânı yoktur. Boş arazilere kullanılmamış ancak kullanıma uygun yerlere ebatlarına göre parsel ya da pafta adı verilir. Verilen bu isimler doğrultusunda parsellerini satılığa çıkarmayan kişilerden tapu teslimi almak mümkün değildir. Parsel alım satımlarından sorumlu olan kişilerin de kullanmakta olduğu bu işlemler doğrultusunda vatandaşlar da kendilerine bir yer bakabilir. Aynı zamanda bu parsel ve pafta tapusunun kimde olduğuna dikkat edilir. Yer imar yasalarına göre kullanılan bu çalışmalar sonucunda artık çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler bu işlemleri yapabiliriz.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel pafta sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için gerekli olan bu işlemlerin yapılması için bizler de Tapu Kadastro Müdürlüğüne gitmemiz gerekir. Ancak parsel pafta sorgulama işlemlerinin yapılması için gerçekleşen bu işlemlerin yapılmasının ardından artık vatandaşların bu işlem için ayıracakları çok da fazla zamanları yoktur. İşte bu nedenle gerçekleşmesi gereken bu parsel pafta sorgulama işlemini internet üzerinden halledebiliriz. Parsel pafta sorgulama işleminin yapılabilmesi ve de bu hizmetten yararlanabilmek için vatandaşların internet sistemini kullanabilirler.

İmar yasalarına göre bir parselin kime ait olduğu hakkında tapu bilgisi üzerine yapılan bu çalışmalardan yararlanabilmek için vatandaşların öncelikle bu işlemleri yerine getirmesi önemlidir. Hazırlanan bu işlemlerden sonra aklımıza gelen tüm işlemlerimizin yerine getirilmesi için bizler de yapılan bu hizmetlerden yararlanabilmek için bu çalışmaları kullanabiliriz. Tapu Kadastro Müdürlüğünün içerisinde belgeleri bulunan bu tapu belgelerine herkes kolayca ulaşabilir. Gerçekleştirilen bu işlemler sayesinde vatandaşlar hızlı bir şekilde yapılan hizmetlerden yararlanabilirler. Yolda bazı zamanlarda bizlerin de aniden dikkatimizi çeken parsellerin kime ait olduğunu merak ederiz. O anda kısa yoldan bu parselin kime ait olduğu hakkında bilgi alabilmemiz için gerçekleştirilen bu işlemlerden yararlanmamız için de internet sistemini kullanabiliriz. Bilgi ve Teknoloji Daire Başkanlığının sağlamış olduğu parsel pafta sorgulama hizmeti doğrultusunda yapılan bu çalışmalardan bizler de dilediğimiz şekilde hizmet alabiliriz. Parsel ve pafta sorgulama işlemlerinin yapılmasından sonra vatandaşların da hızlı bir şekilde kullanıma geçmiş oldukları bu işlemlerden bizler de yararlanabiliriz. Dilediğimiz zaman kısa yolları kullanarak parsel pafta sorgulama işlemlerini yapabiliriz. Parsel pafta sorgulama olarak başlığı yazacak olduğunuz bu arama motorunda ki başlık altında açılan ilk resmi sayfaya sorgulamak istediğiniz parselin il, ilçe, köy ve de diğer bilgileri sisteme girmeniz gerekir. Bu bilgilerin sisteme girilmesinin hemen ardından tek bir tuşa sorgula butonunu yazarak bizler kolay bir şekilde bu işlemlerimizi yaparak parsel pafta sorgulamamızı yapabiliriz. Parsel pafta sorgulama işlemlerini işte bu sayede kolayca gerçekleştirebiliriz.