Gündem Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016!

02.09.2016 - 11:54 | Son Güncellenme:

Günümüzde arazi sorgulamalarını gerçekleştirebilmek için parsel pafta sorgulama işlemleri kullanılıyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerinden yararlanan vatandaşlar devlet dairelerine gitmeden bilgileri elde edebiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını haberimizde bulmanız mümkün olacaktır.

Parsel pafta sorgulama uygulaması 2016

Günümüzde insanların gelecek kaygılarından arınması için bir çok yatırım seçenekleri vardır. Kimisi kazandığı para ile ev dükkan alsa da kimisi arsa araz, almayı daha karlı bir yatırım olarak görmektedir. İnsanlar artık ufakta olsa yatırım yapayı kendilerine bir hedef haline getirmektedirler. Nerenin ne zaman değerleneceği belli olmamak ile birlikte bunu öngörenler mutlaka arazi ve arsa almayı daha karlı bir yatırım olarak görmektedirler. Fakat son yıllarda sıkça haberlere gazetelerde karşılaştığımız dolandırıcıların haberleri yüzünden bir yatırım yaparken sıkça korkar hale geldik. Her ne kadar devlet bu anlamda önlem alsa da artan nüfus yoğunluğundan dolayı bu denetimler yeterli gelmemektedirler. Bu yüzden artık vatandaşlar kendi denetimlerini güvenli olarak kendilerinin yapacağı bir sistem geliştirilmiştir.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Örneğin bir arazi ya da arsa almak istediniz fakat satıcının sizlere söylediği yüz ölçümü pekte inandırıcı gelmedi ya da sizlere satılan arazinin ya da arsanın başkalarına satıldığını düşünebiliyor musunuz? Her ne kadar benim başıma gelmez desek de bu dolandırıcılar işlerinde profesyonelleştikleri için hepimizin kanma olasılığı vardır. Yatırım yapmak amacı ile alacağınız arsa ya da arazinin imarını öğrenmek istiyorsanız ve güvenlik önlemi almak istiyorsanız mutlaka Parsel ve Pafta sorgulama işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu işlemi yapmanız ileride mağdur olmamanız ve doğru yatırımlarda bulunmanız için oldukça önemli bir sorgulama işlemidir. Parsel ve Pafta Sorulama işlemi için önceden ilgili kuruma gidip orada saatlerce bekleyeceğiniz kuyruklarda beklemeniz gerekebilirdi. Aynı zamanda Parsel ve Pafta Sorgulama için gittiğiniz kurumun resmi mesai saatleri içerisinde bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekecekti. Fakat devlet sizleri bu zahmetten kurtararak oldukça önemli olan bir>Online olarak gerçekleştireceğiniz Parsel ve Pafta Sorgulama işlemi için yapmanız gereken şey öncelik ile bir e-devlet şifresine sahip olmaktır. Eğer e-devlet şifreniz yok ise öncelik ile bir PTT şubesine gidip e-devlet şifresi alma başvurusunda bulunun. Yetkililerin sizlere verdiği formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız sistemin sizleri tanımlayabilmesi ve parsel ve pafta Sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz adına önemlidir. Bu formu teslim ettikten sonra aynı gün içerisinde e-devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Bu şifre için ödemeniz gereken ücret 2 TL’dir. Bir ömür kullanabileceğini e-devlet şifreniz ile resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin. Ve ardından sizden istenilen Parsel ve Pafta Sorgulama yapacak kişinin T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girin. daha sonra ardından kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Parsel ve Pafta Sorgulama işlemi için e-hizmetler kısmından Parsel ve Pafta Sorgulama işlemine en uygun başlığı tıklayın ve ardından Parsel ve Pafta Sorgulama işleminizi sadece bir kaç dakikanızı ayırarak tamamlayabilmeniz mümkündür.