Gündem Parsel ve pafta durumlarını online uygulama ile sorgulayabilirsiniz!

Parsel ve pafta durumlarını online uygulama ile sorgulayabilirsiniz!

25.10.2016 - 09:25 | Son Güncellenme:

Türkiye’de tapu ve arsa bilgilerine internette parsel pafta sorgulama uygulaması ile ulaşılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından hizmete açılan parsel pafta sorgulama uygulaması vatandaştan yoğun ilgi görüyor. Online parsel pafta sorgulama uygulaması artık harita ve sokak görünümü özellikleri ile de daha kapsamlı bilgileri vatandaşa ulaştırıyor.

Parsel ve pafta durumlarını online uygulama ile sorgulayabilirsiniz

Türkiye’de tarım, mühendislik, emlak, gayrimenkul, inşaat ve yapı gibi sektörler içerisinde son derece büyük bir önem taşımakta olan arsa ve parsel bilgilerinin alımı konusunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne (TKGM) oldukça yoğun bir talep vatandaşlar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu noktada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşların internet aracılığı ile parsel pafta sorgulama uygulamalarını elektronik ortam üzerinde daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlamak amacı ile bu hizmet ekranını faaliyete geçirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet altyapısını etkin bir şekilde bu alanda kullanması pek çok sektör içerisindeki yetkili kişiler ve hatta tüm bu alan ile ilgili her vatandaş açısından çok önemli işlem kolaylıkları ve zaman tasarrufları sağlıyor.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çünkü daha önceki internet hizmeti döneminin başlamasından evvel vatandaşların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün merkez veya ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunarak, parsel, arsa ve pafta bilgilerini alabilmesi pek de kolay olmuyordu. Özellikle de vatandaşların bu tip bilgilere ulaşabilmek veya diğer türlü tapu işlemlerini gerçekleştirebilmek amacı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne oldukça yoğun bir şekilde talep gerçekleştiriyor olması, kurum bünyesinde oldukça yoğun bir kalabalığın meydana gelmesine ve bu sebep ile de çok ağır bir iş yükünün oluşmasına neden oluyordu. Bu durumda vatandaşların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde aslında çok kolay şekilde gerçekleştirebileceği parsel pafta sorgulama gibi pek çok tapu ve kadastro işlemini çok uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesi ve tabii ki yoğun evrak bürokrasisi ile uğraşarak gerçekleştirmek durumunda kalmasına neden oluyordu.

Bu durumun hem Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hizmet kalitesi açısından olumsuz etkilerde bulunması hem de vatandaşların aslında çok kolay şekilde yapabileceği parsel pafta sorgulama işlemlerini çok uzun sürelerde yapmasının önüne geçebilmek amacı ile kurum tarafından internet hizmetleri sunulmaya başlandı. Son dönemlerde vatandaşa sunduğu hizmetlerini elektronik ortama taşıyan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara internette online parsel pafta sorgulama uygulaması sunuluyor. Kısa bir süre önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yenileme çalışması sonucunda daha kapsamlı ve daha pratik kullanılabilirliği ile hizmet vermekte olan online parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinde artık sorgulama sonucunda parsel ve pafta ile ilgili olarak harita konumu ve sokak görüntüsü görünümü gibi zengin görsellikteki bilgilere de ulaşılabilmesi mümkün oluyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinde vatandaşlar tarafından sorgulama işlemleri 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar parsel pafta sorgulama uygulamasında ilk olarak idari sorgu seçeneğini kullanarak il, ilçe, adres, parsel ve ada bilgilerini girerek sorgulama yapabiliyor. İkincil seçenek olarak ise coğrafi sorgu seçeneği ile sadece enlem ve boylam bilgilerini girerek parsel pafta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.