Gündem Parsel ve pafta sorgulama uygulaması 2016!

Parsel ve pafta sorgulama uygulaması 2016!

11.10.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

Parsel ve pafta bilgilerinin alınabileceği parsel pafta sorgulama işlemi internet ortamına taşınıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama ekranından idari ve coğrafi sorgu gerçekleştirilebiliyor. Online parsel pafta sorgulama hizmeti ile internetten 7 gün 24 saat parsel ve pafta bilgilerine ulaşılabiliyor.

Parsel ve pafta sorgulama uygulaması 2016

Teknolojik gelişmeler ve yenilikler yaşamın her noktasında çok önemli çözümler sunuyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknoloji sayesinde artık insanların nerede olursa olsun internet hizmetlerini kullanabiliyor olması internetin dünyanın her yerinde oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl teknolojisinin etkileri kamu kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde de etkin bir şekilde kullanılıyor. Günümüz Türkiye’sinde oldukça hareketli bir dönem yaşayan ve aynı zamanda da vatandaşların çok sık şekilde işlem gerçekleştirmekte olan arsa işlemleri doğrultusunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce dijital platformda parsel ve pafta bilgilerinin hızlı ve basit şekilde alınabilmesi için parsel pafta sorgulama uygulaması sunuluyor. Bu çerçevede de vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak güncel parsel ve pafta bilgilerini kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar artık dakikalar içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının kamu hizmet uygulamalarından yararlanarak kamu işlemlerini daha kolay, daha hızlı ve daha modern standartlar çerçevesinde gerçekleştirebiliyor. Bu kapsam dahilinde Türkiye’de bulunan her türlü arsa ve parsel ile ilgili olarak güncel ve ayrıntılı kayıt bilgilerinin yer aldığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından da internet altyapısı son derece etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu çerçeve de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde online parsel pafta sorgulama hizmet uygulamasını oldukça kolay bir şekilde kullanabilen vatandaşlar kolaylıkla güncel bilgilere ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması oldukça geniş kapsamlı sektörlere yönelik olarak hizmet verdiğinden son yıllarda internetin oldukça yoğun şekilde kullanılan başlıca dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online parsel pafta sorgulama uygulaması ile birlikte mühendislik, emlak, inşaat ve hatta tarım gibi sektörlerde çok önemli bilgiye kolay ulaşım avantajından yararlanılabiliyor. Yenilenen yüzü ile daha kapsamlı ve daha pratik kullanışlılığa sahip olarak hizmet vermeye başlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması üzerinden birden fazla sorgulama alternatifi ile sorgulama yapılabiliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet ekranı üzerinden idari sorgu ve coğrafi sorgu şeklinde sorgulama yapılabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar idari sorgu seçeneğinde il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri ile sorgulama yapabiliyorken, coğrafi sorgu seçeneğinde sadece enlem ve boylam bilgilerini girerek, sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Harita eklenen yeni parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması üzerinden alınan bilgiler daha interaktif ve daha geniş kapsamlı oluyor.