Gündem Parsel ve pafta sorgulamaları online şekilde nasıl yapılıyor?

Parsel ve pafta sorgulamaları online şekilde nasıl yapılıyor?

06.10.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmet veren parsel pafta sorgulama işlemi binlerce kişi tarafından kullanılmaktadır. İhtiyaç duyulan bu parsel pafta sorgulama işlemi artık online şekilde gerçekleştirilmektedir. Parsel pafta sorgulama işlemi için belirlenen online internet sitelerini vatandaşlar kolayca kullanabilir.

Parsel ve pafta sorgulamaları online şekilde nasıl yapılıyor

Yeryüzünde bulunan kara parçaları kolay bulunabilmesi için belirli kurallara göre alanlara ayrılmış ve bu alanların her birine de pafta ismi verilmiştir. Bu paftalar üzerine bir şehir yerleşim birimi kurulabilir. Büyük alanlara pafta adı verilirken bu paftaların bir araya gelmesini sağlayan toprak parçalarına ise parsel adı verilir. Bu parseller daha küçük birimlerdir. Bir projeyi gerçekleştirmek adına düzenlenen bir sistem olan bu parseller üzerine bir inşaat yapılabilir. Gerçekleştirilen bu inşaatlar sonucunda vatandaşların her birinin düzenlemiş olduğu bazı hizmetler vardır. Bir yer imarlamak ve üzerine bir proje yapmak isteyen kişiler bu parsellerin kime ait olduğunu merak eder. Çünkü parseller bir kişiye yada özel bir kuruma bağlı olabilir. Devletin malı da olabilen bu parsellerin kime yada kimlere ait olduğunu öğrenebilmek için vatandaşların yapacak oldukları bazı işlemler vardır.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her arazinin kimlik bilgisi niteliğinde bazı bilgilerin taşındığı kurum Tapu Kadastro Müdürlüğüdür. Bu kurum içerisinde bulunan çeşitli bilgiler parsellerin kime ait olduğu hakkında da bilgi verir. Bizler de bazı işlemleri gerçekleştirmek için yapılan bu sistemleri inceleyebiliriz. Kurum binasında giderek sorgulama yapacak olduğumuz adresi bulup o şekilde bu konu hakkında gerekli bilgileri alabiliriz. Online olarak da parsel pafta sorgulama işlemini yapabiliriz. Boş bir arazi gördüğünüz zaman artık bu arazinin acaba kime ait olduğu konusunda kafanıza oluşan düşüncelere son verebilirsiniz. Sizler için hazırlanmış mükemmel bir sistem olarak düzenlenmiş olan parsel pafta sorgulama işlemi tüm soru işaretlerinizin yanıtını barındırır. Parsel pafta sorgulama adını internet bağlantınızı sağladığınız her türlü ortamda tarayıcınıza yazabilirsiniz. TKGM adında oluşturulan resmi siteden parsel pafta sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. Adres bilgilerini ve parselin il ilçesi hakkında kısa bilgi vermenizden sonra tek bir tuşla bu parsel hakkında bilgi alabilirsiniz. Coğrafi harita üzerinden kuş bakışı şeklinde de parseli görme şansı tanıyan bu sistemi herkesin kullanabilmesi mümkündür. Çünkü sistem sizlerden hiçbir şekilde giriş için öncelikli bir durum talep etmez. Dolayısıyla da bizlerin hızlı bir şekilde bu parsel konusu hakkında verilen çalışmalardan yardım alması oldukça kolaydır. Değişen bu sistemi nerede isterseniz kullanabilir bu şekilde tapusunun kime ait olduğu hakkında en geniş bilgileri de edinebilirsiniz.