Gündem Pasaport belgesi yenileme işlemi internetten yapılır mı?

Pasaport belgesi yenileme işlemi internetten yapılır mı?

21.11.2016 - 15:53 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde Türkiye’de pasaport sahibi olan vatandaşlardan yoğun olarak pasaport yenileme talepleri geliyor. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde e-pasaport döneminin başlaması ile pasaport yenileme işlemlerinde önemli değişiklikler meydana geldi. Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün pasaport yenileme başta olmak üzere tüm pasaport işlemlerine yönelik olarak online hizmet ekranı bulunuyor.

Pasaport belgesi yenileme işlemi internetten yapılır mı

Türkiye’de vatandaşların yurtdışı seyahatleri gerçekleştirebilmesi için öncelikli olarak pasaport almaları gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlara yönelik olarak pasaport işlemleri konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından farklı hizmet uygulamaları sunuluyor. Özellikle de kamu alanındaki modernizasyon uygulamaları çerçevesinde pek çok alanda olduğu gibi pasaport uygulamaları alanındaki modernizasyon çalışmaları çerçevesinde yeni e-pasaport modeli geçişi çerçevesinde vatandaşlar tarafından pasaport yenileme işlemlerine yönelik olarak oldukça yoğun bir başvuru gerçekleştiriliyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte bu alanda vatandaşlara çok önemli hizmet ve işlem kolaylıkları sunuluyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde dijitalleşme çalışmalarının son yıllarda oldukça popüler bir hale geldiği kamu hizmetleri alanında vatandaşların daha modern, daha çağdaş ve daha kaliteli kamu hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri hedefleniyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl koşulları çerçevesinde artık yurtdışı seyahatlerinin toplum genelinde daha kolay ulaşılabilir bir hale gelmesi ile birlikte oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor olması pasaport işlemlerinin de çok ciddi oranlarda artış göstermesine neden oluyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşın pasaport işlemlerini gerçekleştirebilme şansın sahip olabildiği Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak pasaport yenileme işlemleri başta olmak üzere pek çok pasaport işlemi çerçevesinde ciddi bir yoğunluk kurum bünyesinde meydana geliyor.

Özellikle de günümüz modern yüzyıl dünyasına uygun standartlarda ve vatandaşlara dünyanın her yerinde çok daha kaliteli şartlarda pasaport kullanım imkanı sunacak yeni pasaport modeli olan e-pasaport modeline geçiş uygulamaları çerçevesinde pasaport kullanan vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak oldukça yoğun bir pasaport yenileme başvurusu gerçekleştiriliyor. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yeni geçiş gerçekleştirilen e-pasaport modeli çerçevesinde vatandaşların pasaport yenileme işlemleri konusunda da çok ciddi değişiklikler ve yenilikler meydana geliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yeni uygulamaya alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sunulmakta olan e-pasaport modeli ile birlikte vatandaşlar artık pasaportlarının kullanım süresi sona ermesi, pasaportunda yer kalmaması, pasaportunun kaybolması veya yıpranması gibi durumlarda pasaport yenileme işlemi yerine doğrudan yeni e-pasaport başvurusu gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüzde pasaport yenileme işlemleri konusunda meydana gelen bu ciddi değişiklik ile birlikte vatandaşların yurtdışı seyahatlerini sorunsuz ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için pasaport yenileme işlemleri çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu aşamada da günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların başta pasaport yenileme işlemleri olmak üzere tüm pasaport işlemlerine yönelik olarak internette e-pasaport hizmet sayfası hizmete açıldı. Bu şekilde günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların pasaport işlemlerini çok daha modern ve çok daha çağdaş koşullar altında çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.