Gündem Pendik'te şiddetli yağmur okulun istinat duvarını çökertti

Pendik'te şiddetli yağmur okulun istinat duvarını çökertti

08.01.2024 - 21:43 | Son Güncellenme:

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle bir okulun duvarı çöktü. Pendik'teki çöken okulun duvarı caddeyi trafiğe kapattı. İşte detaylar...

Pendik'te şiddetli yağmurun ardından bir okulun istinat duvarı çöktü. Çökme nedeniyle cadde trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Olay, 19.00 sıralarında Yayalar Mahallesi, Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi'nde meydana geldi. Artuklu İlk Öğretim Okulunun caddeye bakan istinat duvarı şiddetli yağmurun da etsiyle yola çöktü. Beton bloğun devrilmesi sonucunda cadde trafiğe kapatıldı.

Pendikte şiddetli yağmur okulun istinat duvarını çökertti

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak caddeyi trafiğe kapattı. Yaşananları anlatan, İlhami B., "Bir ses geldi. İtfaiye arabası geçti. Geldik, baktık, duvar çökmüş. Önceden bir şey yoktu.

Yağmur bugün çok fazla hızlı yağdı, ondan kaynaklı olabilir. Altında birinin kalıp kalmadığını bilmiyoruz duvarı kaldıracaklar durum belli olacak. İnşallah kimse yoktur altında" dedi.

Haberin Devamı

Pendikte şiddetli yağmur okulun istinat duvarını çökertti

DUVARIN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Ekiplerin incelemelerinin ardından caddeye çöken istinat duvarının kaldırılması için belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. İş makinası tarafından kırılan beton bloğun kaldırılmasının ardından cadde yeniden ulaşıma açılacak.