Gündem Perişan eden projeye inceleme

Perişan eden projeye inceleme

24.08.2010 - 14:47 | Son Güncellenme:

Almanya’da mağdur duruma düşen Adanalı öğrenciler şaşkınlık yarattı

Perişan eden projeye inceleme

AVRUPA Birliği’nin (AB) 76 bin Euroluk Leonardo da Vinci eğitim projesi kapsamında 3 aylığına Adana’dan gittikleri Almanya’da kurs göremediklerini ve perişan olduklarını söyleyen Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi’nin 24 öğrencisiyle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. Olayla ilgili müfettiş görevlendirildi. Gezide bulunan Okul Müdürü Ersen Yılmaz’ın görev değişikliği için kente geldiği, bir öğrencinin alkol alması yüzünden Adana’ya çağrıldığı iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Metal bölümünde öğrenim gören 24 öğrenci ile okul müdürü Ersan Yılmaz ve 3 rehberlik öğretmeni, geçen temmuz ayında hazırladıkları projenin kabul edilmesiyle birlikte 11 Temmuz’da Almanya’nın Regensburg kentine gitti. Proje kapsamında kaynak kursu alacak olan öğrenciler, Almanya’da okullar tatil olduğu için 40 gündür eğitim alamadı.

Kurs için gittikleri kentte haftada kendilerine verilen 50’şer Euro harçlıkla günlerini geçirmeye çalışan öğrencilerin durumu gazetelere yansıyınca, konuya Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü el attı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamit Şentürk, öğrencilerin durumlarıyla ilgili inceleme başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini söyledi. Okul Müdürü Ersen Yılmaz ile konu hakkında görüştüğünü bildiren Şentürk, öğrenciler ile 3 öğretmenin hala Almanya’da olduğunu belirterek, “Ben okul müdürümüzle görüştüm. Kursun açılmadığı, öğrencilerin sokaklarda dolaştıkları konularını inceliyoruz. Müdür öyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Biz bunu incelettireceğiz. Konuyla ilgili müfettiş görevlendirilmesi yapılıyor. Gazetede yer alan haberle ilgili araştırma yapılacak. Alkollü olduğu iddia edilen öğrencilerle ilgili okul müdürü bilgisinin olmadığını söyledi. Bize öğrencilerin ailelerinden herhangi bir şikayet gelmedi” diye konuştu.

Okul müdürünün bu konuyla ilgili başlatılan inceleme kapsamında Türkiye’ye çağrılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Şentürk, okul müdürünün 5 yılını dolduran müdürlerden olduğu için zorunlu görev yeri değişikliği nedeniyle kente geldiğini bildirdi.

Okul Müdürü Ersen Yılmaz ise, konuyla ilgili bilgileri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiğini belirterek, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.