Gündem PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu

PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu

29.07.2023 - 11:49 | Son Güncellenme:

PKK'lı teröristlerin 2018 yılında düzenlediği bombalı saldırıda gazi olan İsmet Eraslan, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu

Hakkari Şemdinli'de görev yaparken 2018 tarihinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırı sonucu yaralanarak gazi olan Piyade Sözleşmeli Er İsmet Eraslan, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "2018 yılında, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırı sonucunda gazi olan kahraman silah arkadaşımız piyade sözleşmeli er İsmet Eraslan, tedavi gördüğü hastanede 29 Temmuz 2023 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Haberin Devamı

PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Kahraman gazi kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine yakınlarına, sevenlerine, camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz. Ruhun şad olsun. Vatan size minnettar" dedi.

 

PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde görev yaparken, 2018 yılında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu gazi olan ve 5 yıldır tedavi gören Piyade Sözleşmeli Er İsmet Eraslan (29), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Eraslan, düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2018 yılında, Piyade Sözleşmeli Er olarak görev yapan İsmet Eraslan, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu gazi oldu. Eraslan, saldırı sonrası 5 yıl boyunca tedavi gördü. Eraslan, tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün şehit oldu. Şehit Eraslan'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınarak Kalem Kırdı Camii'ne getirildi. Eraslan için Kalem Kırdı Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Törene, Eraslan'ın babası İlhan ve annesi Özlem Eraslan, yakınları ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti milletvekilleri Cahit Cıngı ve Şaban Çopuroğlu, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Vedat Öncel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, jandarma yetkilileri ve protokol üyeleri katıldı. Eraslan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Kartal Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Haberin Devamı

PKK saldırısında gazi olan İsmet Eraslan şehit oldu