Gündem Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı öğrenme işlemleri nasıl yapılır?

Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı öğrenme işlemleri nasıl yapılır?

24.12.2015 - 22:25 | Son Güncellenme:

Plaka bilgileriyle aracınız ya da satın alacağınız araç hakkında bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. SMS üzerinden de araca ait hasar bilgilerini öğrenebilirsiniz. Ayrıntılarına haberimizden erişebilirsiniz.

Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı öğrenme işlemleri nasıl yapılır

Ülkemiz maddi açıdan çok da iyi koşullarda bir ülke değildir. Her aile kendi çapında bir geçinme hayatı kurmuştur. Ve bu nedenle de her ailenin maddi geliri olduğu gibi pek çok daha maddi gideri de vardır. Her ailenin orta halli olsa bile ayaklarını yerden kesecek kadar bile olsa bir arabaları vardır. Çünkü her yere zamanında ulaşmak hiç te sizin sandığınız kadar kolay değildir. Özellikle de metropol şehirlerde ulaşım daha da zordur. İşe acil yetişmemiz gerektiğinde ya da bir toplantıya yetişmemiz gerektiğinde trafikte eklenince bunun içine bizim zamanımızın büyük bir çoğunluğu bu yerlerde koşuşturmakla geçer. Çünkü büyük şehirlerde dolmuştu, metroydu, tramvaydı derken pek çok ulaşım aracını kullanmamız bizlere vakit kaybettirir. Hele ki bu ulaşım araçlarını saniyelik zaman içinde kaçırdıysak bizler için orada yağmur da kışta soğukta beklemek daha da zor gelir. Bu nedenle her birey bir araç sahibi olmak ister.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yazın sıcağından kışın soğuğunda korunmak amacı için, daha hızlı ulaşım sağlamak için birer araç satın almak isterler. Ancak yeni model çıkan araçları almak oldukça el yakar durumdadır. Yani ülkemizde de birçok aile rahat bir hayat sürdüremez. Çünkü gelir az ve gider çoktur. Bu yüzden vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu ikinci el arabalara ilgi göstermiştir. Ancak ikinci el arabalarda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar şöyledir ki almış olduğunuz ikinci el araba sizden önce kullanan kişi tarafından hasar görmüş olabilir. Plaka her hangi bir ceza almış olabilir. Ya da aracınız çalıntı bile olabilir. İşte bu yüzden satın alacağınız ikinci el araba için önce araştırmanız gerekir. Peki ya nerden bu bilgileri edinebileceksiniz. Tam da bu sırada devreye gelişmiş günümüzün internet olanakları aklınıza gelmelidir. Bu derece gelişen internet sayesinde artık ikinci el alacağınız araba ile ilgili sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. İnternet üzerinden aracınızın plaka ya da hasar kaydının olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu konu üzerine internetten sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacak olduğunuz pek çok kamu işlemlerini gerçekleştirdiğiniz bir sistem olan e-Devlet sistemi ile yine aynı araç ve plaka hasar kaydını sorgulatabilirsiniz. Satın almış olduğunuz ikinci el arabanızın plakası ile e-Devlet uygulamasından Emniyet Genel Müdürlüğü sisteminden aracınızda bir hasar olup olmadığını, trafik cezası uygulanıp uygulanmadığını büyük bir kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Şimdi öncelikle sizlere bu mükemmel nitelikte ki e-Devlet sistemini anlatalım. Bu e-Devlet uygulaması sayesinde sizler çok büyük pratiklikle bazı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hatta ve hatta gelişen internet teknolojisi ile pek çok işlemlerinizi bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü internet sistemi üzerinden gerçekleştirilen bu sistemlere her geçen gün bir yenisi eklenir. Bu nedenle de bu uygulamaları kullanan birey sayısı oldukça geniş kapsamlıdır. Bu nedenle de e-Devlet sistemini kullanmak bizler için oldukça büyük önem taşır. E-Devlet sisteminden yararlanabilmek için gerçekleştirmemiz gereken bazı işlemler vardır. Bunlardan ilki en yakınımızda ki PTT merkez şube binasına gitmektir. Nüfus cüzdanınız ile en yakın PTT şubesine gidip orada bulunan görevli memura e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Sonrasında nüfus cüzdanınız ve 2 TL işlem ücretini sizden isteyecektir. Bunları teslim ettikten çok kısa bir süre sonra sizler zarf içinde e-Devlet şifresine sahip olacaksınız. Sonrasında sisteme girişinizi bu şifre ile yapacaksınız. E-Hizmetler bölümünden araç hasar kaydı tramer sorgulama işlemini bulunuz. Sonrasında karşınıza plaka, isim, soy isim, T.C. kimlik numarası gibi belli başlı bazı alanları doldurduktan sonra tek bir tuşla sorgulama işleminizi başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu imkânlar doğrultusunda hem çok pratik hem de çok kolay bir yolla aracınız kaza yaptıysa hangi tarihlerde kaza yaptığını öğrenebilirsiniz. Araç plaka hasar kaydı ve tramer sorgulama işlemlerini çok kısa bir sürede yapabileceksiniz. Bu işlemi SMS yolu ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda her hangi bir sınırlama olmadığı gibi tek ölçüt bir SMS ile sadece bir araç için sigorta sorgulama yapılabilecek olmasıdır. Yani şöyledir ki bir SMS ile yalnızca o yazılan ve de gönderilen plakanız hakkında telefonlarınıza bilgi gelir. Bu nedenle gönderecek olduğunuz mesajda birden fazla araç plakası yazmamanız gerekir. Ancak belirtmek gerekir ki bu doğrultuda istediğiniz işlem gerçekleştirilmez.