Gündem Planlı bir saldırı operasyon siyaseti

Planlı bir saldırı operasyon siyaseti

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ve partisindeki istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Planlı bir saldırı operasyon siyaseti

COŞKUN ERGÜL - Son olarak Diyarbakır ve İstanbul’da yaşanan istifalara ilişkin sorular üzerine Zorlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Partimize yönelik çok ciddi bir manipülatif, yer yer planlı bir saldırı var. Diyarbakır’da 11 bin 179 kayıtlı üyemiz vardı, son 1 haftada sadece 525 üye istifası gerçekleşti. Orada son seçimde 20 bin oy aldık. 618 binin biraz üzerinde de ülke genelindeki toplam üye sayımız. Son 10 günlük süreç içerisinde bir kısım istifalar yaşandı ama yeni üye katılımları da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor. Biz eleştiriye açığız. İçimizden ayrılan arkadaşlarımızın da bize yönelik kayda değer eleştirileri elbette önemlidir.

İstanbul örneğinde ismi geçen arkadaşlardan biri, bugün İstanbul dışında yakın bir ilin belediye meclis üyemizi arıyor. ‘Bu akşam bir televizyon kanalında bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi ifade edeceğiz. Siz de bulunduğunuz ilde istifa edin’ diyor. CHP’li başka bir kişinin ismini vererek ‘Size onunla bir görüşme ayarlayalım’ diyor. Bunun adı operasyon siyasetidir, bunun adı eleştiri siyaseti değildir. Bir parti kendi iradesiyle, yetkili organlarıyla, ‘hür ve müstakil bir biçimde rekabet etmek istiyorum’ diyorsa, karşımızda bulacağımız bu davranış mıdır? Bu hangi parti disiplinine, hangi parti samimiyetine yakışır?”

Haberin Devamı

Özkan mesajı ifşa etti

Zorlu’nun basın açıklamasının ardından, Çanakkale Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Uslu da sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, İbrahim Özkan’ın kendisini arayarak toplu istifaya davet ettiğini ve CHP’li üst düzey yöneticiyle görüşme ayarlayacağını söylediğini iddia etti. Uslu, “Sayın Zorlu, nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan’ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi benim. Başka kişilerin aranıp aranmadığı konusunda bilgim yoktur. Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir. Konu tarafımda derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır” dedi. Uslu’nun iddialarını reddeden Özkan ise Uslu’nun kendisine yolladığını iddia ettiği WhatsApp mesajının görüntüsünü paylaşarak, Zorlu’yu etiketledi. Özkan, “İlgili meclis üyesinin dün (önceki) akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem Erkek beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir” dedi.