Gündem Plazada cinayet soruşturması

Plazada cinayet soruşturması

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Plazada 20. kattan düşüp ölen Şule Çet’in son görüntüleri ortaya çıktı. İntihar olarak başlatılan araştırma, cinayet soruşturmasına dönüştürüldü

Plazada cinayet soruşturması

Ankara’da Gazi Üniversitesi tekstil tasarımı öğrencisi Şule Çet (23) okul harçlığını çıkarmak için geçen mayıs ayına kadar bir iş yerinde çalışıyordu. Genç kız, yeni gelen ortak B.Y. tarafından işten çıkarıldı. Savcılık soruşturmasına göre, asistanlığını yaptığı patronu Ç.A., genç kızı arayarak “Yeni ortağımızla ofiste buluşup konuşuruz, işe dönersin” diyerek 28 Mayıs için Şule Çet’e randevu verdi. 28 Mayıs’ta saat 23.54’te Ç.A. ve B.Y. ile plazaya gelen Şule Çet, 29 Mayıs’ta sabaha karşı saat 04.00 sıralarında plazanın 20’nci katından düşerek öldü.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Ç.A., Çet’in bulundukları odadan ayrıldığını ve bir süre sonra yanına gittiğinde intihar etmek için pencereye çıktığını gördüğünü söyledi. Ç.A. ifadesinde, “Kendini sarkıtmış, ‘atlayacağım’ diyordu. Tutup çekmeye çalıştım, ancak engelleyemedim” dedi. Ç.A. ve B.Y. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

‘Adam bırakmıyor’

Ancak genç kızın arkadaşı, Şule Çet’in aynı gece cep telefonundan “Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor” diye mesaj attığını söyledi.

Çelişkili ifadeler ve soru işaretleri üzerine intihar diye başlatılan soruşturmanın kapsamı değişti.

Başsavcı takipte

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın bizzat takip ettiği dosya, cinayet soruşturmasına dönüştürüldü. Tekrar ifadeleri alınan ve delil yetersizliği nedeniyle yine serbest bırakılan Ç.A. ve B.Y.’ye soruşturma tamamlanana kadar yurt dışına çıkış yasağı konuldu. İki kişi haftada bir kez karakolda imza atacak. Genç kızın telefonunun incelenmesine ve üç kişinin alkollü olup olmadığının, uyuşturucu kullanıp kullanmadıklarının da tespit edilmesine karar verildi.