Gündem Polisler ‘Çarşı’dan şikâyetçi olmadı

Polisler ‘Çarşı’dan şikâyetçi olmadı

03.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda ’Çarşı davası’ olarak bilinen, Gezi olaylarında ’hükümeti devirmeye teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi

Polisler ‘Çarşı’dan  şikâyetçi olmadı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesin’de dün görülen duruşmada, ilk celsede ifadesi alınmayan sanıklarla, iddianamede yer alan 9 polisten 4’ü müşteki sıfatıyla hazır bulundu. 4 polis ayrı verdikleri ifadelerinde, olayda herhangi bir zarar görmediklerini, Beşiktaş ve Çarşı Grubu’yla herhangi bir problemlerinin bulunmadığını, davaya katılmak istemediklerini ve şikâyetçi olmadıklarını belirtti. Daha sonra ilk celsede savunması alınmayan sanıkların ifadelerine geçildi. Sanık Ayhan Güner, “Biz hiçbir zaman güvenlik güçleriyle çatışmadık” dedi. Çarşı Grubunun darbeci olmadığını ifade eden Güner, “Gezi Rönesanstır, Çarşı da onun Michelangelosu’dur” dedi.
Diğer sanıklar da Beşiktaş taraftarı oldukları için boş zamanlarında Beşiktaş’ta bulunduklarını, olaylara katılmadıklarını ifade ederek suçlamaları kabul etmediler. Daha sonra sanıklardan Erdem Işık’ın evinde yapılan aramada ele geçirilen ve patlayıcı düzenek olduğu iddia edilen su şişesiyle ilgili, evde arama yapan görevli iki polis, tanık olarak dinlendi. Tanık polislerden Hasan C., verdiği ifade de, “Erdem Işık’ın evinde bulduğumuz suç unsurlarına el koyduk. Şahsı da şubeye götürdük” dedi.
Söz savcıda
Tanığın ifadesi üzerine sanık Erdem Işık’ın avukatı, ele geçirilen malzemenin Erdem Işık’ın abisi Emrah Işık’a ait olduğunu söylemesi üzerine, Emrah Işık hakkında 36. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını ve ceza aldığını kaydetti. İfadelerin alınmasının ardından Mahkeme heyeti, bu celsede ifadesi alınan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını hükmederek, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.
Duruşma 26 Haziran 2015 tarihine ertelendi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, 35 şüpheli hakkında, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.