Gündem ‘Pradalı Şeytan’ın asistanı Türk’müş!

‘Pradalı Şeytan’ın asistanı Türk’müş!

20.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Moda’nın İncili” olarak anılan Vogue dergisinin sert karakteri ile tanınan Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour’un asistanı bir Türk. İki yıldır Wintour ile çalışan Lili Göksenin, BM’de 25 yıllık diplomasi kariyerine sahip Candan Lütfü Göksenin’in kızı

‘Pradalı Şeytan’ın  asistanı Türk’müş

11 yıl önce yazılan ve 2006 yılında filme dönüştürülen ‘Şeytan Prada Giyer’, moda dergiciliğinin iç yüzü anlatan eser olarak tanındı. Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni olan Anna Wintour’un eski asistanı Lauren Weisberger’in kaleme aldığı kitap, sektörde saygı duyulan biri olmak için yaşanan zorlukları ve dönen kirli oyunları ortaya koydu. Gerçek hayatta ise Wintour’un asistanlarından biri Türk...
Geçen hafta iş dünyası dergisi Business Insider, Wintour’un günümüzdeki asistanlarının kimliklerini açıkladı.

Babası diplomat
Asistanların en deneyimlisi Türk asıllı Lili Göksenin. 25 yıllık kariyeri sonucunda, 2005 yılında BM’deki görevinden emekli olan Candan Lütfü Göksenin ile ABD’li psikoterapist Sharon B. Shaw’un kızı olan Lili, şu an New York’ta yaşıyor. Lise’yi ABD’de okuyan Lili 2009’da New York Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Analiz bölümünü bitirdi. Mezuniyetinin ardından Amerikan enstitülerinde, iş hayatında ve hükümetinde kadının yerini artırmayı hedefleyen ABD merkezli vakıf “The White House Project” için çalıştı. Göksenin buradan ayrıldıktan sonra yayıncılık kariyerine ilk adımını attı.
Çok uluslu medya kuruluşu Hearst Digital Media’da işe başlayan Göksenin’in son durağı Vogue oldu. Usta editör Wintour’un asistanı olan Göksenin, 2 yıldır Vogue’da çalışıyor.

Geleceği parlak
Bir röportajında, “Güçlü insanları severim. Her fikrime evet diyen insanlardan hoşlanmam” diyen ve tatlı-sert kimliğiyle tanınan Wintour’un yanında çalışan Göksenin’in geleceğinin parlak olduğu söyleniyor.
Wintour’un ikinci asistanı 23 yaşındaki Rey-Hanna Vakili. Avustralyalı Vakili Yale Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okumak için geldiği ABD’de şimdi Wintour’un asistanlığını yapıyor. Vakili, Instagram’da yaklaşık 12 bin takipçisiyle en popüler asistan olarak görülüyor. Wintour’un üçüncü ve son asistanı Lily Stav Gildor. Brown Üniversitesi’nden 2013’de mezun olan Gildor tam bir sanat tutkunu.

Haberin Devamı

Obama ile tanıştı

İsimleri çok duyulmayan asistanların hayatı araştırılığında aslında kitapta anlatıldığı kadar zor ve hırs dolu bir hayat yaşamadıkları görülüyor. Sosyal medyada “#TeamAW” olarak tanınan üç asistan konumları gereği birçok davette yer alıyor. #TeamAW, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama dahil pek çok isimle tanışma fırsatı yakalayan nadir insanlardan.