Gündem Prestijli tıp dergisi hakem heyetinde

Prestijli tıp dergisi hakem heyetinde

24.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sıfır spermden gebelik meydana getiren “lifleme” yöntemini geliştiren dünyaca ünlü Türk Jinekolog Timur Gürgan, dünyanın en prestijli tıp dergilerinden biri olan Fertility and Sterility Dergisi’nin Editoryal ofisine giren ilk Türk bilim insanı oldu.

Prestijli tıp dergisi  hakem heyetinde

Dünyaca ünlü Türk jinekolog Gürgan, “İstediğimiz şey, Türkiye’de bilim uygulamasının bizi daha üst liglere çıkarması. Yeni tedavi şekillerinin keşfedilmesi, patentlenmesi, uygulanması ve teknolojik gelişmelerin uluslararası seviyeye getirilmesi, Türkiye’yi tıp alanında daha kuvvetli bir noktaya taşıyacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de kısırlık ve tüp bebek verilerinin devlet tarafından güncellenmediğini söyleyen Gürgan, “8 senedir tüp bebekle ilgili verileri uluslararası arenada paylaşamıyoruz. Ben Dünya Tüp Bebek Derneği Başkanı ve Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği yönetim kurulundayken, ana sorumluluğum Avrupa ve tüm dünyadaki üreme sağlığı verilerini toplamaktı. Ancak bu verilerin bir tek Türkiye’den güncellenmiş halini zamanında sunamadım. Hâlâ ortada veri yok. Sayın Sağlık Bakanı’ndan 4 kez randevu talep etmeme rağmen kendisine bir türlü ulaşamamam oldu” dedi.