Gündem ‘Provokasyona müsaade edemeyiz’

‘Provokasyona müsaade edemeyiz’

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir” dedi. “Olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda yapılması gereken ne varsa, hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.

‘Provokasyona müsaade edemeyiz’

İSTANBUL DHA - Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, dün 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında gündeme dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Üstad Necip Fazıl siyasi, sosyal ve kültürel bakımdan Türkiye’nin en sancılı döneminde yaşadı. Tüm dönüm noktalarına bizzat şahitlik etti. Ezanın değiştirilmesine tanık oldu. Ayasofya’nın kapısına vurulan zincirler en çok da üstada ağır geliyordu. O dava adamıydı. Şiirleriyle, tiyatrolarıyla bir hakikat yolcusuydu” dedi.

Haberin Devamı

“Ayasofya’yı yeniden açan Cumhurbaşkanı olarak anılmak inanın bizim gönül dünyamızda şereflerin en büyüğüydü” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

‘31 Mart çok önemli’

“Ayasofya’nın yanındaki birçok, şu anda oradaki müktesebat diyeceğim, onlar rahmetli Kadir Bey zamanında yenilendi. Fakat şu andaki zat, oradaki birçok eseri ne yazık ki çalarak, kaldırarak adeta boşaltılmış bir harabeye döndürdü. Ve şimdi biz orayı yeniden restore ediyoruz. Bunlara hiçbir şey bırakılmaz. İnanın bunlar ülkeyi bile çırılçıplak hale getirirler. Göreve geldiğimiz zaman çöp, çukur çamurdu İstanbul. Öyle almıştık. Ama kendilerine nasıl bir İstanbul teslim ettik, ortada. Onlar şimdi yine ne yaptılar? Aynı hale dönüştürdüler. Dönüştürüyorlar. Onun için 31 Mart çok önemli. Yeniden İstanbul’umuzu, Türkiye’mizi aslına rücu ettirmek için 31 Mart çok önemli. Ayasofya’yı biz açtık. Ama onu koruyacak olanlar elbette gençlerimizdir. Gençlerimizin bu mukaddes emanete layıkıyla sahip çıkacağına yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Şova izin vermeyiz’

Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu: “Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil, başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum ‘siz Atatürkün askeri değil, itlerisiniz’ diyenlerle el ele, kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını bizim nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese de tüm insanlık gayet iyi biliyor. CHP ve şürekası ders vermeyi bıraksınlar şayet samimiyseler gitsinler önce bölücü örgütünün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar.”

Haberin Devamı

‘20 yılım futbolla geçti’

Erdoğan, “Olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasına hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Tutbolseverlere, 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedim. Spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden sporun barışı dayanışmayı iş birliğini temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum” dedi.

‘Provokasyona müsaade edemeyiz’

Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI UÇUM: ‘Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa kriziyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uçum, şunları kaydetti: “Bu organizasyonun asıl sorumluları olan TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında ‘organizasyon aksaklıkları’ diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de ‘aksaklıklar’ diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak? Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu? Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez. Başlangıçtan itibaren sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonra da ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz.”